IŞİD hedef değiştirdi!

IŞİD hedef değiştirdi!

DÜNYA Haberleri

IŞİD militanlarının Suriye'de Kobani'den "neredeyse tamamen" çıkarıldığı açıklandı. Militanlar Irak'ın Enbar ilinde ise büyük ilerleme kaydetti.

IŞİD'in, uluslararası koalisyon tarafından yapılan yoğun hava saldırılarının ardından Suriye'nin Türkiye sınırındaki Kobani bölgesinin büyük bölümünden çekildiği bildirildi. 27 Eylül'den bu yana koalisyon güçleri Kobani ve çevresinde 100'ün üzerinde hava saldırısı gerçekleştirdi. Bölgedeki Kürt silahlı güçleri, halen sadece şehrin doğusundaki iki bölgenin IŞİD kontrolünde olduğunu ifade ettiler. IŞİD'in kalan bu iki yerden de püskürtülmesi gayesiyle bölgede şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Suriye'de mevzi kaybeden IŞİD terör örgütü ise ağırlığı Irak'a verdi. IŞİD'in Irak'ın Enbar ilindeki ilerleyişi sürüyor. Şiddetli çatışmalar sebebiyle Ramadi ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bölgedeki hava operasyonlarının da IŞİD'in ilerleyişini durdurmaya yetmediği kaydedildi. IŞİD, ele geçirdiği üslerle başkent Bağdat'a 40 kilometre yaklaşmış durumda. nbsp;

"IŞİD UÇAKLARI HAVALANDI"

Bu arada IŞİD'in elinde 3 savaş uçağı olduğu ve bu uçakları Halep'in kuzeyinde askerî havalimanında kullandığı iddia edildi. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi örgütü, IŞİD'in 3 savaş uçağıyla Halep'in kuzeyinde bulunan havaalanında eğitim uçuşları gerçekleştirdiğini iddia etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...