IŞİD geriliyor, Kürt koalisyonu ilerliyor

IŞİD geriliyor, Kürt koalisyonu ilerliyor

DÜNYA Haberleri

Çatışmaların şiddetlendiği Kobani'de Kürt koalisyon güçleri ilerlemeye başladı. Peşmerge komutanı, "Müjdeli haberler yakında" dedi

Kobani'deki çatışmalar 50. günü geride kalırken Peşmerge Güçleri Komutanı Albay Ahmet Gerdi, IŞİD'e karşı ilerleme kaydettiklerini söyledi. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve Halk Savunma Birlikleri'yle (YPG) 'operasyon birimi' kurduklarını ve çatışmalara katıldıklarını söyleyen Gerdi, "Birkaç köyde terör örgütü IŞİD ile çatışmalarımız devam ediyor. Peşmerge ve YPG güçleri birlikte savaşıyor. Ağır silahlarla teröristlerin hedeflerini sürekli bombalıyoruz. İlk günden itibaren bazı bölgelerde ilerleme kaydettik. Bütün taraflarla ortak bir operasyon hazırlığı içindeyiz. Çok yakında müjdeli haberler verebileceğimizi söyleyebilirim" dedi. Peşmerge'nin şiddetli saldırıları üzerine IŞİD'in bölgeye yeni birlikler gönderdiğini de kaydeden Albay Gerdi, "Kobani sınırına 500 militan daha getirip 4 büyük saldırı düzenlediler. Ancak yenilgiye uğrayıp geri çekildiler" diye konuştu. Bu arada Kürt koalisyonu Miştenur Tepesi'ne doğru yaklaşık 400 metre ilerlerken IŞİD militanları geri çekildi. IŞİD ayrıca çatışmaların ardından 4 köyden daha çekilmek zorunda kaldı. nbsp;
İKİNCİ YARDIM YOLDA
Öte yandan Kürdistan Bölgesi Peşmerge Bakanlığı yetkililerinden Tuğgeneral Karzan Şaklawayi, Kobani'ye ikinci silah ve askeri teçhizat paketi gönderildiğini açıkladı. Şaklawayi, silahların Türkiye üzerinden karayoluyla Peşmerge güçlerine ve YPG'ye ulaştırılacağını ifade etti. ABD savaş uçakları da dün Kobani ve çevresine beş hava saldırısı düzenledi.
IŞİD geriliyor, Kürt koalisyonu ilerliyor

SINIRDA 2 YPG'Lİ VURULDU
IŞİD, Türkiye sınırına yakın bölgede 2 YPG militanının bulunduğu noktaya havan saldırısı düzenledi. İlk saldırı sonrası militanlar aynı yerde beklerken IŞİD?tekrar bombaladı. Saldırı sonrası yere düşen 2 militanın yardımına arkadaşları koştu. Militanlardan biri öldü.
IŞİD geriliyor, Kürt koalisyonu ilerliyor

Esad'ın casusları ÖSO'ya sızmış

Suriye'de, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) içerisine sızıp sivillere yönelik çok sayıda bombalı saldırı, tecavüz ve gasp olayına imza atan ve Esad rejimiyle bağlantılı olduğu iddia edilen bir çete tespit edildi. ÖSO bünyesinde faaliyet yürüten Ebu'z-Zuhur Devrimcileri Cephesi tarafından deşifre edilen çetenin Türkiye-Suriye sınırındaki Babu'l-Hava (Cilvegözü) ile Babu's Selam (Öncüpınar) sınır kapılarında bomba yüklü araçla düzenlenen iki ayrı saldırının faili olduğu ortaya çıktı. Yakalanan 2 kişiden biri gözaltı sırasında kaçarken öldürüldü. "Ekrem" kod adı verilen diğer şahıs ise suçları itiraf etti. İtirafçının ÖSO'ya sızan 25 kişilik bir liste verdiği öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...