İşgalci İsrail ordusu iki okulu hedef aldı: En az 50 sivil hayatını kaybetti, yüzlerce yaralı var

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İşgalci İsrail ordusu iki okulu hedef aldı: En az 50 sivil hayatını kaybetti, yüzlerce yaralı var

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İşgalci İsrail ordusu, Gazze'deki iki okulu hedef aldı. Saldırıda en az 50 ölü ve yüzlerce yaralının olduğu duyuruldu.

İsrail savaş uçakları ile topçuları tarafından Gazze'deki iki okula düzenlenen saldırılar sonucu en az 50 Filistinlinin yaşamını yitirdiği, yüzlerce kişinin de yaralandığı belirtildi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail hava saldırıları ve topçu atışları, Gazze'nin Derec semtinde yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Şehit Esad Saftavi Okulu ile Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) bağlı Salahaddin Okulu'nu hedef aldı.

İki okula düzenlenen saldırılarda ölen 50 Filistinliden birçoğunun cenazesi ile yaralı yüzlerce sivil bölgeye yakın olan Zeytun Mahallesi'ndeki Baptist Hastanesine getirildi.

Haberde, sivil savunma ekiplerinin, bölgeye yoğun topçu atışlarının devam etmesi sebebiyle okullara ulaşmakta büyük zorluk yaşadığı ifade edildi.

Söz konusu iki okulun sığınma merkezlerinin bakım ve giderlerinin Cezayir el-Bereket Cemiyeti tarafından karşılandığı kaydedildi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Alamettin Çekiç 18 Aralık 2023 22:18

Dünyanın herhangibir ülkesinde, büyük bir yangını söndürmek için uzak yakın ülkeler birlikte yangını söndürmeye gayret ettikleri halde,katil İsrail'in yakmakta devam ettiği çocuk ve kadınları, savunmasız sivilleri öldürmeyi sürdüren bu yangın gibi katliamı söndürmeye neden hiçbir ülke yanaşmıyor,yazıklar olsun bu ateş bütün dünyayı yaksın inşaallah.

Sonraki Haber Yükleniyor...