İşgalci İsrail güçleri, 6 Filistinliyi katletti

İşgalci İsrail güçleri, 6 Filistinliyi katletti

DÜNYA Haberleri

İşgalci İsrail güçleri, Batı Şeria ve Kudüs'te her gün bir Filistinliyi öldürürken, saldırgan askerler dün de Gazze sınırında 6 kişiyi katletti.

Batı Şeria ve Kudüs'te Filistinli gençlerin İsrail askerleri tarafından öldürüldüğü haberleri gelirken, saldırılar Gazze Şeridi'ne de sıçradı. Gazze-İsrail sınırında Filistinliler ile İsrail askerleri arasında çıkan çatışmalarda 6 Filistinlinin öldüğü, aralarında AA kameramanın da bulunduğu en az 20 kişinin yaralandığı bildirildi. Batı Şeria ve Kudüs'te Filistinlilere yönelik saldırıları protesto etmek isteyen Filistinlilerin, cuma namazının ardından İsrail-Gazze sınırında gösteri düzenlendiği belirtildi. Gazze'nin sınırı boyunca birçok bölgede Filistinli gençlerle İsrail askerleri arasında çatışma çıktığı ifade edildi. İsrail askerlerinin, taş atan Filistinli gençleri
dağıtmak için gözyaşartıcı gaz, plastik ve gerçek mermi kullandığı kaydedildi.
YARALILARIN DURUMU AĞIR
Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, Gazze-İsrail sınırında Filistinlilerle İsrail askerleri arasında çıkan şiddetli çatışmalarda 3 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, 60 kişinin yaralandığını, onlarca kişinin ise göz yaşartıcı gazdan etkilendiğini belirtti. Kudra, çatışmalarda yaralananların Gazze'deki sağlık kompleksine nakledildiği ve bazılarının durumunun ağır olduğunu söyledi. Nasır Sağlık Kompleksi kaynaklarından alınan bilgiye göre, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinin doğusunda İsrail askerleriyle Filistinliler araında çıkan çatışmada da 3 Filistinli hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.
VURDULAR, KAMERAYI KIRDILAR
Şucaiyye mahallesinde çatışmaları takip eden AA kameramanı Metin Yüksel Kaya da İsrail askerlerinin müdahalesi sırasında sol elinden vurularak yaralandı. Çatışmada yaralanan Kaya'ya kaldırıldığı hastanede ilk müdahale yapıldı. Kaya'nın İsrail askerleri tarafından hedef alınan kamerası da olay sırasında kırıldı. Öte yandan İsrail ordusundan bir yetkili, "200 civarında Filistinli Gazze'nin kuzeyinde güvenlik teline yaklaşarak askerlere taş atamaya ve lastik yakmaya başladı. İsrail askerleri, Filistinlilerin ilerlemesini önlemek için ateş etmeye başladı ve toplam 5 kişiyi vurdu. Olaylar hala devam ediyor" ifadelerini kullandı.
FİLİSTİNLİ KADINI KATLETTİLER
İsrail'in Afula kentindeki bir otobüs terminalinde Filistinli bir kadın polis tarafından vuruldu. O dehşet anlarını gösteren bir video sosyal medyada hızla yayıldı. Görüntülerde, hiçbir tehlike arz etmeyen Filistinli kadın, birkaç kez elini kaldırıyor. İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre, olay yerinde bulunan bir muhabir, kadının vurulduğu anda telefonla konuştuğunu aktardı. İşgalci Tel Aviv yönetiminin ağzından yayın yapan Jerusalem Post gazetesi ise, "kadın terörist" olarak nitelendirdiği kişinin polisi bıçaklamaya çalışırken vurulduğu iddiasını ortaya attı. İsrail basını, vurulan Filistinlinin tedavi altında olduğunu yazarken, Arap basınında yer alan haberlerde, ağır yaralı kadının hayatını kaybettiği belirtildi.

KAYNAK:YENİŞAFAK

##tgvideo##

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...