İşgalci İsrail, Batı Şeria'da Filistinlilere karşı toplu saldırılara girişti

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

İşgal altındaki Batı Şeria'da yüzlerce Yahudi yerleşimci, Nablus kentinde Filistinlilere karşı organize saldırılar başlatarak fiziksel şiddet, kundaklama ve yıkım eylemlerine başladı.

Nablus'a bağlı Huvara beldesinde bir araca düzenlenen silahlı saldırıda 2 Yahudi yerleşimcinin öldürülmesinin ardından bölgede gerginlik hat safhaya çıktı.

Yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde yaşayan yüzlerce İsrailli sokaklara dökülerek Filistinlilere karşı organize saldırılar başlattı.

EV VE İŞ YERLERİ KUNDAKLANDI

Yerleşimciler, bölgede molotofkokteyli saldırılar düzenleyerek Filistinlilere ait çok sayıda ev, iş yeri, mülk ve aracı ateşe verdi.

Saldırılarda 3 Filistinli yaralanırken, onlarca Filistinlinin dumandan, bazılarının da biber gazlı saldırılardan etkilendiği kaydedildi.

Ambulans ve itfaiye araçlarına da taşlı saldırılar düzenlenirken, İsrail ordusunun Filistin Kızılayına ait ambulansların Huvara'ya girişine izin vermediği belirtildi.

İşgalci İsrail, Batı Şeria'da Filistinlilere karşı toplu saldırılara girişti

GERGİNLİK TIRMANIYOR

İşgal altındaki Batı Şeria’'nın kuzeyindeki Nablus kenti, son günlerde İsrail ordusu ve Yahudi yerleşimlerin yoğun şiddetine sahne oldu.

İsrail güçlerinin, 22 Şubat'ta Nablus kentine düzenlediği baskında, 11 Filistinliyi öldürmüş, 6'sı ağır 100'den fazla Filistinliyi de yaralamıştı.​​​​​​​

Yahudi yerleşimciler dün de Nablus'a bağlı Burin köyünde Filistinlilerin evlerine saldırmış ve 2 otomobili ateşe vermişti.

İşgalci İsrail, Batı Şeria'da Filistinlilere karşı toplu saldırılara girişti

Selfit'in batısındaki Er-Ras bölgesinde tarlasında çalışan bir Filistinli çiftçi de ailesiyle silahlı Yahudi yerleşimci bir grubun saldırısına uğramıştı.

Huvara beldesinde bugün bir araca düzenlenen silahlı saldırıda 2 Yahudi yerleşimci öldürülmüştü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...