İşgalci İsrail askerlerinin katlettiği iki Filistinli son yolculuğuna uğurlandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İşgalci İsrail askerlerinin katlettiği iki Filistinli son yolculuğuna uğurlandı

DÜNYA Haberleri

İşgalci İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinde gerçekleştirdiği baskın sırasında öldürdüğü iki Filistinli için cenaze töreni düzenlendi.

İsrail’in Batı Şeria’da gerçekleştirdiği zulme dün bir yenisi eklendi. Cenin'in güneyindeki Kubatiye beldesine düzenlediği baskında hayatlarını kaybeden 18 yaşındaki Abdulhadi Nazzal ile 25 yaşındaki Habib Kumeyl için düzenlenen cenaze törenine yüzlerce Filistinli katıldı.

Yoğun katılımın olduğu merasimde Filistin bayrağı taşıyan kalabalık İsrail karşıtı sloganlar attı. Nazzal ve Kumeyl'in naaşları kılınan cenaze namazlarının ardından kent mezarlığında toprağa verildi.
İsrail güçleri, Kubatiye'ye dün düzenlediği baskında Abdulhadi Nazzal'ı göğsünden, Habib Kumeyl'i de başından vurarak ağır yaralamıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Nazzal ve Kumeyl'in kaldırıldıkları Cenin Devlet Hastanesinde hayatını kaybettiği açıklanmıştı. 

YILBAŞI İLE ÖLDÜRÜLEN FİLİSTİNLİLERİN SAYISI 9’A ULAŞTI

Bakanlığın verilerine göre, yılbaşından itibaren İsrail askerlerince katledilen Filistinlilerin sayısı 3'ü çocuk olmak üzere 9'a ulaştı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...