İşgalci İsrail 5 aylık torununu öldürdü! Arap ülkelerine Batılı ülkelere petrol ve gaz vermeyin çağrısı yaptı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İşgalci İsrail 5 aylık torununu öldürdü! Arap ülkelerine Batılı ülkelere petrol ve gaz vermeyin çağrısı yaptı

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İşgalci İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 5 aylık torununu kaybeden Filistinli Atiye Ebu Umra, Arap ülkelerine seslendi. Arap ülkelerinin, Batılı ülkelere petrol ve gaz sevkiyatını durdurmasını istedi.

İsrail ile Hamas arasındaki savaş 7 Ekim'den bu yana sürüyor. İşgal İsrail'in saldırılarından şu ana kadar binlerce Filistinli hayatını kaybetti. İşgalci ordunun saldırılarına dünyanın birçok noktasında tepkiler yağarken, İsrail ürünlerine yönelik boykotlar da sürüyor. 

Ancak devletlerin İsrail'e yönelik herhangi bir yaptırım yapmaması da dikkat çeken başka bir detay olarak öne çıkıyor. İşgalci İsrail'in katliamlarında 5 aylık torununu kaybeden bir Filistinli Arap ülkelerine çağrıda bulundu.

BATI ÜLKELERİNE PETROL KESİLMELİ

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 5 aylık torununu kaybeden Filistinli Atiye Ebu Umra, bu saldırıların durdurulması için, Arap ülkelerinin, Batılı ülkelere petrol ve gaz sevkiyatını durdurmasını istedi.

Gazze'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah'taki Şuheda el-Aksa Hastanesinde 5 aylık torunu Muhammed ez-Zehhar'ın naaşıyla gazetecilere açıklama yapan Ebu Umra, İsrail'in saldırılarına tepki gösterdi.

İsrail'in çocukları özellikle hedef aldığını ifade eden Ebu Umra, "Çocuklar, İsrail ve (Başbakan Binyamin) Netanyahu'nun hedef bankası" ifadesini kullandı.

İsrail'in Gazze Şeridi'nin El-Muğraka bölgesindeki evlerini bombalarken 5 aylık torununun ölümüne yol açtığı aktaran Ebu Umra, "Arap ülkeleri, bu savaşın durdurulması için Avrupa ve Amerika'ya petrol ve gaz arzını engelleyecek tedbirler almalı." çağrısında bulundu.

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...