Uçaklar, Şifa Hastanesi'nin çevresini hedef aldı: İsrail yine fosfor bombası attı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Uçaklar, Şifa Hastanesi'nin çevresini hedef aldı: İsrail yine fosfor bombası attı

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde binlerce sivilin sığındığı Şifa Hastanesi'nin çevresini hedef aldı. Filistin İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada hastanenin etrafının yoğun saldırı altında olduğu ve fosfor bombalarının kullanıldığı aktarıldı.

İsrail, 35 gündür Gazze Şeridi'nde kadın, çocuk, yaşlı ayırt etmeksizin sivillerin sığındığı noktaları hedefine alarak bomba yağdırdı. Çatışmaların başından bu yana okul, mülteci kampı, cami, kilise, hastane demeden hava saldırılarını sürdüren işgal güçleri yaptıkları katliamlarla 11 binden fazla insanın ölümüne sebep oldu. İsrail ordusu uzun süredir 'Hamas'ın kalkan olarak kullandığını iddia ettiği ve binlerce sivilin bulunduğu Şifa Hastanesi'ne saldırmayı planlıyor. İşgalci ordu Şifa Hastanesi'nin çevresine sık sık saldırılar da düzenliyor. Akşam yine saldırılar başlatan İsrail, hastane çevresine kullanılması yasak olan fosfor bombası attı. 

Uçaklar, Şifa Hastanesi'nin çevresini hedef aldı: İsrail yine fosfor bombası attı

ŞİFA HASTANESİNİN ÇEVRESİ YOĞUN BOMBARDIMAN ALTINDA

Filistin İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Gazze'nin en büyük ve merkez hastanesi olan Şifa Hastanesi'nin çevresinin yoğun bombardıman altında olduğu duyuruldu. Açıklamada ayrıca, binlerce sivilin sığındığı hastanenin yakınlarında baskınlar düzenlendiği belirtildi. Açıklamada, saldırılarda fosfor bombalarının da kullanıldığı aktarıldı.

"HASTANELERİ ETKİLEYEN YIKIM DAYANILMAZ HALE GELİYOR"

Öte yandan Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) İsrail'in saldırılarında hedef olan Gazze'deki hastanelerin durumuna ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Gazze'deki tıbbi tesislere, hastalara ve sağlık çalışanlarına saygı gösterilmesi ve korunması yönünde çağrı yapılan açıklamada, "Gazze'de aşırı zorlanan, eksik malzemeyle çalışan ve giderek güvensiz hale gelen sağlık sistemi, binlerce yaralı, hasta ve yerinden edilmiş insanın hayatını tehlikeye atacak şekilde geri dönüşü olmayan bir noktaya ulaştı." ifadeleri yer aldı.

"EKİPLER KORKUNÇ GÖRÜNTÜLERE ŞAHİT OLDU"

Açıklamada, Gazze'deki tıbbi tesislere kritik malzemeler dağıtan ICRC ekiplerinin yoğunlaşan çatışmalar nedeniyle korkunç görüntülere tanık olduğu belirtilen açıklamada, bu durumun, hastaneleri ve ambulansları ciddi şekilde etkilediği vurgulandı.

Tıbbi tesislere ve personele yönelik saldırıların, bir aydan uzun süredir devam eden yoğun çatışmaların ardından ciddi biçimde zayıflayan Gazze'deki sağlık sistemine ağır zarar verdiği de ifade edildi.

"BİNLERCE KİŞİNİN HAYATI RİSK ALTINDA"

Açıklamada görüşlerine yer verilen ICRC'nin Gazze Alt Delegasyon Başkanı William Schomburg, "Gazze'deki hastaneleri etkileyen yıkım artık dayanılmaz hale geliyor ve bunun durdurulması gerekiyor. Binlerce kişinin hayatı risk altında." ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...