İşgal altındaki Filisin topraklarında saldırı: 1 İsrailli yerleşimci öldü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İşgal altındaki Filisin topraklarında saldırı: 1 İsrailli yerleşimci öldü
DÜNYA Haberleri

İsrail’in işgali altındaki Batı Şeria’nın güneyindeki El Halil kentinde düzenlenen silahlı saldırıda bir İsrailli yerleşimci öldü, bir yerleşimci ağır yaralandı.

İsrail işgali altındaki Filistin topraklarındakan akmaya devam ediyor. İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, El Halil kentinden geçen 60 numaralı otoyolda silahlı saldırı düzenlendiği ifade edildi.

Ordu radyosu, saldırıda 40 yaşlarında bir yerleşimci kadının öldüğünü, bir yerleşimci erkeğin de ağır yaralandığını duyurdu.

İsrail ordusunun kaçan saldırganları yakalamak için şehri ve bölgedeki Filistin köylerini kuşatmaya aldığı kaydedildi.

FİLİSTİN TOPRAKLARI YAHUDİ YERLEŞİMCİLERE VERİLİYOR

İsrail, işgal altındaki Filistin topraklarını bilinçli bir politikayla Yahudi yerleşimcilere açıyor. 

Birleşmiş Milletler tarafından da Filistin'e ait olduğu kabul edilen topraklarda bugüne kadar 300'den fazla yasadışı yerleşim birimi inşa edildi. 2023 yılındaki verilere göre bu yerleşim birimlerinde 700 binden fazla Yahudi, hukuksuz bir şekilde yaşıyor.

Binyamin Netanyahu'nun aşırılıkçı partilerle ittifak kurduğu yeni İsrail hükümeti, söz konusu yasadışı yerleşimlere yapılan fon desteğini 10 kat artırma kararı aldı. Netanyahu hükümetinin aldığı kararın, işgali hızlandırmak ve kalıcılaştırmak amacı taşıdığı ifade ediliyor. 

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: AA - Türkiye Gazetesi

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...