'İşgal altındaki Azerbaycan toprakları geri alınmadıkça...'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'İşgal altındaki Azerbaycan toprakları geri alınmadıkça...'

DÜNYA Haberleri  / AA

Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Bilal Dündar, 12 Azerbaycan askerinin şehit olduğu Dağlık Karabağ'daki çatışmalara ilişkin, "Bütün dünya bilmelidir ki, Ermenilerin soykırım uygulayıp, işgal ettikleri Azerbaycan toprakları geri alınmadıkça, Kafkasya'ya huzur ve barış gelmez." dedi.

Dündar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ermenistan'ın Rusya'nın desteğiyle 1991-1993 yıllarında Azerbaycan topraklarının yüzde 20'sini işgal ettiğini anımsatarak, bir kaşık suda fırtına koparmayı huy edinen Ermenilerin "dağdan gelip bağdakini kovmaya çalıştığını" söyledi.

Ermenistan askerlerinin sınırda Azerbaycan birliklerine sürekli taciz atışı yaparak kışkırtmaya çalıştığını ifade eden Dündar, çıkan çatışmada 12 Azerbaycan askerinin şehit olduğunu, karşı taraftan da 100'den fazla askerin öldüğünü belirtti.

Ermenistan'ın işgalinden sonra Azerbaycan'ın hakkını uluslararası hukuk içinde, sulh yoluyla aramaya ve almaya çalıştığını vurgulayan Dündar, "Başta AGİT olmak üzere uluslararası kuruluşlar işgal edilen toprakların sahibinin Azerbaycan olduğunu kabul ediyor. Ancak bu toprakların geri verilmesi hususunda ileri bir adım atmıyorlar. Bu hukuksuzluk Ermenileri daha da cesaretlendirip, azdırıyor. Bu son olay da bunun en açık delilidir." diye konuştu.

Çatışmalarda şu ana kadar Azerbaycan'ın işgal altındaki bazı bölgeleri geri aldığını dile getiren Dündar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletinin her zaman kardeş Azerbaycan'ın yanında olduğunu, Ermenistan saldırısında da bunu bir kez daha gördüklerini vurgulayarak, "Bütün dünya bilmelidir ki, Ermenilerin soykırım uygulayıp, işgal ettikleri Azerbaycan toprakları geri alınmadıkça, Kafkasya'ya huzur ve barış gelmez. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...