İran'dan Yemen açıklaması

/ Kaynak: AA
İran'dan Yemen açıklaması

DÜNYA Haberleri  / AA

İran yönetimin yapılan açıklamada Yemen'deki olaylara dair taraflara sükunet çağrısında bulunuldu.

İran, Ensarullah Hareketi'nin (Husiler), Yemen'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı kuşatmasının ardından ülkede yükselen tansiyon konusunda, taraflara şiddet eylemlerinden kaçınarak itidalli olma çağrısında bulundu.
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham, yaptığı açıklamada, Yemen'deki ulusal diyalog görüşmelerinde alınan kararlara bağlı kalınması tavsiyesinde bulunarak, tarafları sükunete davet etti.
Afham ayrıca ulusal diyalog görüşmeleri kararlarının tamamıyla uygulanması halinde istikrar ve güvenliğin "ülkeye geri geleceğini" ifade etti.
Uzun süredir siyasi çatışmaların devam ettiği Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin Ofis Müdürü Ahmed Avad bin Mübarek'in 17 Ocak'ta kaçırılmasıyla artan gerginlik, Husilerin Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile Hadi'nin Sittin Caddesi'ndeki konutuna saldırısıyla daha da tırmanmıştı.
Bu gelişmelerin ardından dün Husiler'in Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na girdiği iddia edilmişti. Öte yandan ülkede bazı basın kuruluşlarının haberlerinde, Hadi'nin başkent Sana'nın Sittin Caddesi'ndeki konutunda Husilerin gözetimi altında bulunduğu öne sürülüyor. Sosyal medya ve bazı internet sitelerinde ise Hadi'nin, ''güneye kaçtığı'' ve memleketi Lahac ya da Aden'de olabileceği iddiaları da yer alıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...