İran'dan sınırlara "Barış ve Dostluk Parkı" önerisi

/ Kaynak: AA
İran'dan sınırlara "Barış ve Dostluk Parkı" önerisi

DÜNYA Haberleri  / AA

"Türk yetkililere, iki ülke sınırındaki doğal yaşam alanlarının "Barış ve Dostluk Parklarına" dönüştürülmesi ve turizme açılması önerisinde bulunduk"

nbsp;İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Masume İbtikar, Türkiye'ye iki ülke sınırında "Barış ve Dostluk Parkı" kurma önerisinde bulunduklarını söyledi.
İbtikar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yanı sıra diğer komşu ülkelere de sınırlarda "Barış ve Dostluk Parkları kurma" önerisinde bulunduklarını belirterek, "Savaş ve kullanılan silahlar insanlar için bir tehdit ve tehlike olduğu kadar, doğal yaşamı, çevreyi, ormanı, nehirleri kirletiyor, toprağı verimsiz hale getiriyor. Komşularımıza sınırda 'Barış Parkı' teklifinde bulunduk" dedi.
İran-Irak savaşının bölge insanına ve doğaya verdiği zararları hatırlatan İbtikar, "Türk yetkililere, iki ülke sınırında, doğal bitki örtüsü ve yaşam alanlarının "Barış ve Dostluk Parklarına" dönüştürülmesi ve turizme açılması önerisinde bulunduk. Yer tespitinde bulunacağız" şeklinde konuştu.
Komşu ülkelere yaptıkları davetin olumlu karşılanacağını ümit ettiklerini dile getiren İbtikar, "Halklar ister ve kararlı olursa, terörizmin ve şiddetin önüne geçilebilir. Kurulacak parklarla bölge halkları arasında dostluk köprüleri inşa edilecek ve yeni işbirliği imkanları sağlanacak" ifadelerini kullandı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...