İran'dan Gazze'deki savaş yeni cephelere yayılabilir uyarısı! İsrail, Lübnan'ı yok etmekle tehdit etti...

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İran'dan Gazze'deki savaş yeni cephelere yayılabilir uyarısı! İsrail, Lübnan'ı yok etmekle tehdit etti...

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail ile Hamas arasında devam eden çatışmalar devam ediyor. İran Dışişleri Bakanı, Gazze'ye yönelik saldırıların devam etmesi ve siyasi çözüm sunulmaması halinde savaşın yeni cephelere yayılma ihtimalinin arttığını duyurdu.

İsrail ile Hamas arasında devam eden şiddetli çatışmalar 10. gününe girdi. İsrail ordusu, 17 yıldır abluka altında tutulan 2,5 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi’ne yönelik yoğun bombardıman düzenliyor. Şu ana kadar gerçekleştirilen saldırılar sonrasında Gazze’de aralarında 700’den fazla çocuğun da olduğu 2 bin 750 kişi hayatını kaybetti. Bölge ülkeleri, İsrail’in saldırılarının bölgesel bir çatışma riskini artırdığını ifade ederlerken, İran’dan konuyla ilgili dikkat çekici bir açıklama geldi.

İRAN’DAN BÖLGESEL SAVAŞ UYARISI

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İsrail ile Filistinli gruplar arasında yaşanan çatışmalarda siyasi çözüm için sürenin daraldığını ve savaşın diğer cephelere yayılma aşamasına yaklaştığını söyledi.

X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda bulunan Abdullahiyan, Tunus, Malezya ve Pakistanlı mevkidaşları ile telefonda Filistin konusunu görüştüğünü duyurdu.

İranlı Bakan, "Bugün, Tunus, Malezya ve Pakistanlı mevkidaşlarımla yaptığım görüşmede, Gazze'de Siyonistlerin işlediği cinayet ve savaş suçlarının bir an önce durdurulması ve bölgeye hızla insani yardım gönderilmesinin gerekliliği vurgulandı. Siyasi çözüm için sürenin daraldığını ve kaçınılmaz olarak savaşın diğer cephelere yayılma ihtimali aşamasına yaklaştığını belirttim." İfadesini kullandı.

İran'dan Gazze'deki savaş yeni cephelere yayılabilir uyarısı! İsrail, Lübnan'ı yok etmekle tehdit etti...

İSRAİL’DEN LÜBNAN’A TEHDİT

İran, bölgede gerilimin çok cepheli bir savaşa doğru ilerlediği uyarısında bulunurken İsrail, Hizbullah’ın savaşa girmesi halinde atacağı adımları açıkladı. İsrail ulusal güvenlik danışmanı Tzachi Hanegbi, Hizbullah'ı ikinci bir cephede savaş başlatmaması konusunda uyardı ve eğer başlatırsa “Lübnan'ı yok etmekle” tehdit etti.

İsrail Savunma Güçleri (IDF) sözcüsü Yarbay Peter Lerner, “Son birkaç günde Hizbullah'la sınırda birçok çatışma yaşadık” dedi ve Hizbullah'ı savaş eşiğini geçme konusunda çok dikkatli olması yarısında bulundu.

İSRAİL’DEN LÜBNAN SINIRINDA DİKKAT ÇEKEN ADIM

İsrail ordusu, Lübnan Hizbullah’ı ile yaşanan çatışma ve karşılıklı bombalamalar sonrasında sınır bölgesindeki 28 köyün boşaltıldığını duyurdu. Ordudan konuyla ilgili yapılan açıklamada “Lübnan sınırından iki kilometreye kadar bölgede yaşayan kuzey İsrail sakinlerini devlet misafirhanelerine tahliye etme planı uygulamaya konuldu” denildi.

İran'dan Gazze'deki savaş yeni cephelere yayılabilir uyarısı! İsrail, Lübnan'ı yok etmekle tehdit etti...

GAZZE’DE CAN KAYBI ARTIYOR

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı 2 bin 750 oldu. Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in saldırılarında Gazze'de 80 kişinin daha hayatını kaybettiği, 100 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Buna göre, 7 Ekim'den bu yana aralıksız süren yoğun bombardımanın 10'uncu gününde Gazze'deki toplam can kaybı 2 bin 750'ye, yaralı sayısı da 9 bin 700'e yükseldi.

İsrail ordusu yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'ni 10 gündür yoğun şekilde bombalamayı sürdürüyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...