İran'dan dikkat çeken iddia: ABD, bize ateşkes mesajı gönderdi

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
İran'dan dikkat çeken iddia: ABD, bize ateşkes mesajı gönderdi

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İsrail'in Gazze'ye yönelik kanlı saldırılarında bir ay geride kalırken, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, ABD'nin aracılarla ateşkes talebinde bulunduğunu iddia etti.

İsrail-Hamas çatışmasında 1 ay geride kalırken, İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik kanlı saldırıları sürüyor. Hergün katliamlarına bir yenisini ekleyen İsrail, Gazze'de karadan yürüttüğü operasyonları da genişletiyor. Öte yandan abluka altındaki şehirde milyonlarca sivil aç, susuz ateşkes bekliyor.

ABD ve BM ise açıkça 'ateşkes' demekten kaçınıyor. Ancak İran, ABD’nin kendilerine İsrail ve Filistin arasında ateşkes istediklerine bir dair mesaj gönderdiğini iddia etti.

'ABD ATEŞKES İSTEDİ'

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan gazetecilere yaptığı açıklamada, "ABD, 3 gün önce başka bir ülke aracılığıyla bize ateşkes istediği yönünde mesaj gönderdi. Ancak uygulamada Gazze'deki soykırımı ve savaş suçlarını destekliyorlar" dedi.

BLİNKEN'İN ÇELİK YELEKLİ ZİYARETİ

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın Irak ziyaretini değerlendiren Abdullahiyan, Blinken'ın başkent Bağdat'ta çelik yelek giyerek görüntü vermesini eleştirerek, "Bu, ABD'nin bölgedeki gerçek rolünü göstermektedir. ABD'nin kısa zaman içerisinde bölgedeki politikasından vazgeçmesini ve işgalci rejimi desteklemeyi bırakmasını umuyoruz" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...