İran'dan Batı'ya uyarı

İran'dan Batı'ya uyarı

DÜNYA Haberleri

İran İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cavad Zarif, Bağdat'ta, kimyasal silah kullanımına ve askeri müdahaleye karşı olduklarını söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cavad Zarif, ilk yurtdışı ziyaretini gerçekleştirdiği Bağdat'ta Suriye'ye ilişkin açıklama yaptı. Zarif, bölgedeki savaş kışkırtıcılığından kaygı duyduklarını dile getirdi. İranlı bakan, "İleriyi göremeyenler ve savaş tamtamlarını çalanlar herkesi yakacak bir ateşi başlatıyorlar" dedi. Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari de, kimyasal silah kullanımına ve askeri müdahaleye karşı olduklarını kaydetti. Öte yandan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad Amerikan Televizyonu CBS'e konuştu.
"Kimyasal silah kullandığıma dair bir kanıt yok" diyen Esad; Suriye'ye yapılacak askeri müdahalenin, kendisiyle ittifak halinde olanların misillemesine yol açacağını vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...