İran'daki sel felaketinde 4 kişi hayatını kaybetti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İran'daki sel felaketinde 4 kişi hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri  / AA

Birçok ülkede devam eden şiddetli yağışlar can almaya devam ediyor. İran’da etkili olan yoğun yağışlar sel felaketine yol açtı. Ülkenin Acil Yardım Kurumu sözcüsü Halidi felakette 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 7 kişinin yaralandığını açıkladı.

İran’ın güney bölgesinde 2 gündür aralıksız devam eden yağışlar sel felaketine neden oldu. İran Acil Yardım Kurumu sözcüsü Mücteba Halidi 4 kişinin öldüğü, 7 kişinin yaralandığı felakete ilişkin açıklama yaptı.

BİRÇOK BÖLGE OLUMSUZ ETKİLENDİ

Halidi yaptığı açıklamada, “Ülkenin güneyinde yaşanan sel felaketi nedeniyle 4 vatandaşımız hayatını kaybetti, 7 kişi de yaralandı” ifadelerine yer verdi. Sözcü Halidi,, ülkenin güneyinde yer alan birçok bölgeninde sel ve şiddetli fırtınadan olumsuz etkilendiğini belirterek, “Güney Fars, Güney Kirman, Hürmüzgan, Batı Sistan ve Belucistan’daki şehirler selden etkilendi. Tüm yardım ekiplerimiz şu an bölge halkına yardım ediyor” ifadelerini kullandı.

İran'daki sel felaketinde 4 kişi hayatını kaybettiİran'da devam eden şiddetli yağışlar sele neden oldu. Felakette 4 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.

NEHİR TAŞTI

Ülkenin Fars eyaletindeki Darab ilçesinde görevli olan İtfaiye Müdürü Mücahid Debistani ise, nehrin taşması nedeniyle evinin sular altında kalması nedeniyle 50 yaşındaki bir kadının hayatını kaybettiğini söyledi. Debistani, aynı eyalete bağlı Mehr ilçesinde de bir aracın sele kapıldığını ve araçta bulunan 4 kişiden birinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Şiddetli yağışın  neden olduğu sel , Fars eyaletinin güney ve güneybatısında bulunan yollara ve tesislere ağır hasar verdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...