İran'da polise silahlı saldırı: 4 ölü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İran'da polise silahlı saldırı: 4 ölü

DÜNYA Haberleri

İran'ın sorunlu vilayeti olarak adlandırılan Sistan ve Belucistan'da devriye gezen polislere silahlı saldırı düzenlendi. İran resmi haber ajansı (IRNA), saldırıda 4 polisin hayatını kaybettiğini duyurdu.

İran’ın güneydoğusunda yer alan Sistan ve Belucistan vilayetinde devriye gezen polislere silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda 4 polis memurunun hayatını kaybettiği bildirildi.

İran’ın resmi haber ajansının (IRNA) aktardığına göre, Khash-Taftan yolunda devriye gezen polislere ateş açan saldırganlar hızla olay yerinden uzaklaştı.

Saldırıda 3 polis memuru olay yerinde, 1’i de kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

‘’CEVAPSIZ KALMAYACAK’’

İran basınına göre olayla ilgili açıklama yapan Sistan ve Belucistan polisi, ‘’Bu korkakça eylem kesinlikle cevapsız kalmayacak ve teröristlere üzücü bir ders vereceğiz’’ derken, soruşturmanın da devam ettiği bildirildi.

İran’ın en yoksul vilayetlerinden olan Sistan ve Belucistan’da sık sık uyuşturucu kaçakçıları, Beluci isyancılar ve aşırılıkçı gruplarla çatışmalar yaşanıyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: IRNA

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...