İran'da milletvekiline saldırı

/ Kaynak: AA
İran'da milletvekiline saldırı

DÜNYA Haberleri  / AA

Ülkenin önde gelen reformcu siyasetçilerinden Mutahhari, Şiraz kentinde tartaklandı ve içinde bulunduğu aracın camları kırıldı

İran'ın önde gelen reformcu siyasetçilerinden Tahran Milletvekili Ali Mutahhari'nin havaalanında tartaklandığı ve içinde bulunduğu aracın camlarının kırıldığı bildirildi.
Şark Gazetesi'nin haberine göre, üniversitede konuşma yapmak üzere Şiraz kentine giden Mutahhari, havaalanı çıkışında motosikletli ve maskeli kişilerce tartaklandı. Saldırganların Mutahhari'nin içinde bulunduğu aracın camlarını da kırdığı belirtildi.
Olayın ardından Mutahhari'nin karakola gittiği, burada kalabalık grubun toplanması üzerine üniversitedeki konuşmasını iptal ederek Tahran'a döndüğü kaydedildi.
İran'da 1979'da suikast sonucu öldürülen din adamı ve ülkedeki devrimin mimarlarından Murtaza Mutahhari'nin oğlu Tahran Milletvekili Ali Mutahhari, bazı görüşleri dolayısıyla ülkedeki "aşırı muhafazakarlar" tarafından eleştiriliyor.
Mecliste 2 ay önce yaptığı konuşmada Mutahhari, "fitne önderleri" şeklinde suçlanan 2009 yılı cumhurbaşkanı adaylarından Mir Hüseyin Musevi ve Mehdi Kerrubi'nin yaklaşık 4 yıldır herhangi bir yargılama yapılmadan ev hapsinde tutulmasının "yasalara aykırı" olduğunu ifade etmişti. Bu açıklamaları üzerine bazı milletvekilleri Mutahhari'nin üzerine yürümüştü.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...