İran'da cumhurbaşkanlığı seçimi sonucu hala açıklanmadı

/ Kaynak: AA
İran'da cumhurbaşkanlığı seçimi sonucu hala açıklanmadı

DÜNYA Haberleri  / AA

İran'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy verme işleminin üzerinden 6 saat geçmesine rağmen henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

nbsp;İran'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy verme işlemi saatler önce bitmesine rağmen sonuçlara ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. İçişleri Bakanlığı Seçim Yürütme Kurulu Sekreteri Sovlet Murtazavi, seçim sonuçlarıyla ilgili açıklama yapmak için henüz ellerinde yeterli bilgi olmadığını, sonuçlar ellerine geçer geçmez basınla paylaşacaklarını söyledi. Anayasayı Koruyucular Konseyi Sözcüsü Abbas Ali Kedhudai ise spekülasyonlara yol açacak gayrı resmi veri yayınlayanlar hakkında kanuni işlem yapılacağı uyarısında bulundu. Yetkliler, yerel saatle 18.00'de sona ermesi planlanan oy kullanma işleminin 5 saat uzatılmasının sayım işlemlerinde gecikmeye yol açtığını ifade etti. İran'da 11. dönem cumhurbaşkanlığı seçimleri için oy verme işlemi, yasal sürenin uzatılmasının ardından yerel saatle 23.00'te sona ermişti. Sandıkların kapanmasının üzerinden yaklaşık 6 saat geçerken, gözler seçim sonuçları için İçişleri Bakanlığı'na çevrildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...