İran'da büyük patlama iddiası

İran'da büyük patlama iddiası

DÜNYA Haberleri

İran'ın büyük önem verdiği, güvenlik önlemlerinin en üst düzeyde tutulduğu Pordu Nükleer Santrali'nde patlama meydana geldi. Patlamanın ardından santralde çalışan 240 kişi yer altında mahsur kaldı. İran yönetimi patlamanın sorumlusu olarak MOSSAD'ı gösterdi

nbsp;
İran'ın en en önemli nükleer santrallerinden biri olan Pordu'da patlama meydana geldiği, 240 çalışanın ise yer altında mahsur kaldığı iddia edildi. Haberi ilk veren Amerikan WND adlı Amerikan haber sitesi oldu. nbsp; İsrail Hayom adlı internet sitesi patlamaya kaynak olarak eski CIA ajanı Rıza Halili'yi gösterdi. nbsp; İsrail'de seçimleri kazanarak yeniden hükümeti kurma hazırlıkları sürdüren Netanyahu'nun "İran'ın nükleer füze üretimini engellemek için cerrahi müdahale şart" sözlerinin ardından patlamayla ilgili iddialar ABD ve İsrail merkezli haber sitelerinde geniş yer buldu.

İRAN YALANLADI...


İran Resmi Haber Ajansı İRNA'ya konuşan Atom Enerjisi Kurumu Başkan Yardımcısı Şemseddin Barbroudi ise patlamayla ilgili iddiaları yalanladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...