'İran'a yaptırımların kaldırılması İsrail'e yeni fırsatlar da sunuyor'

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
'İran'a yaptırımların kaldırılması İsrail'e yeni fırsatlar da sunuyor'

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail Genelkurmay Başkanı Eizenkot, "İran'a yaptırımların kaldırılması İsrail için büyük tehdit oluşturduğu gibi yeni fırsatlar da sunuyor” dedi.

İsrail Genelkurmay Başkanı Gadi Eizenkot, İran'a yaptırımların kaldırılmasının İsrail için “hem tehdit hem fırsat” anlamına geldiğini söyledi.

Haaretz gazetesinin haberine göre, İsrailli düşünce kuruluşu Milli Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü’nün Tel Aviv’de düzenlediği konferansta konuşan Eizenkot, “İran'a yaptırımların kaldırılması, İsrail için büyük tehdit oluşturduğu gibi yeni fırsatlar da sunuyor” dedi.

Eizenkot, söz konusu “tehdit ve fırsatların” neler olduğunu ise açıklamadı.

İsrail, yaptırımların kaldırılması ile sonuçlanan İran anlaşmasına başından beri sert bir şekilde karşı çıkıyor. Eisenkot’un ise şimdiye kadar İsrailli yetkililerden anlaşmayla ilgili gelen açıklamalarından farklı olarak “fırsatlardan” bahsetmesi dikkat çekti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...