İran ve Suudi Arabistan arasında hac krizi büyüyor

Düzenleyen:
İran ve Suudi Arabistan arasında hac krizi büyüyor

DÜNYA Haberleri

İran’ın İslami İrşad ve Kültür Bakanlığı, Suudi Arabistan’la yaşanan problemler sebebiyle İranlıların bu yıl hacca gitmeyeceğini açıklamıştı.

Suudi Arabistan yönetimi ise, “Biz talepleri karşıladık ama Tahran anlaşmaya imza atmadı” demişti. Bu gerilim karşılıklı suçlamalarla dün daha da büyüdü. İran’ın dini lideri Ayetullah Hamaney, hac organizasyonunun Riyad’ın kontrolünden alınmasını istedi. Hamaney’e cevap veren Suudi Arabistan İçişleri Bakanı Prens Muhammed Bin Nayif, “İran’ın hac ibadetini siyasileştiriyor. Kimsenin hac ibadetine gölge düşürmesine izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu. Karşılıklı restleşmelerin ardından İran’ın resmi haber ajansı FHA, “Suudi hainleri Müslümanların kıblesini İsrail’e sattı” başlıklı bir haber yayımladı. Haberde şu ifadeler kullanıldı: “Son dönemde İsrail ile ilişkilerini geliştiren Arabistan, hacıların emniyetini sağlaması için İngiliz-İsrail şirketi olan G4S şirketiyle anlaştı. İsrailli şirket, hac döneminde hacıların emniyetini korumak amacıyla elektronik sistem kullanacak. Hacıların koluna takılan bir saatle Müslümanlar kontrol altına alınacak; her adımları izlenecek. Hacılara ait tüm bilgilerin de yükleneceği elektronik saat, aynı zamanda dünyanın dört bir köşesinden gelen İslamî şahsiyetlerin bilgilerini İsrail’in hizmetine sunacak.”

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...