İran, Suriye'deki askerî varlığını sürdürecek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İran, Suriye'deki askerî varlığını sürdürecek

DÜNYA Haberleri  / AA

İran Meclis Başkanı Ali Laricani'nin özel yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İran'ın Suriye'deki askerî varlığının devam edeceğini duyurdu.

İran'ın yarı resmî ajansı Tesnim'in haberine göre, Suriye'de terör örgütü DEAŞ'ın yenilmesinden sonra İsrail'in hakimiyet kurmak istediğini dile getiren İran Meclis Başkanı Ali Laricani'nin Uluslararası İşler Özel Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, "buna engel olmak için İran'ın bu ülkedeki askerî varlığının devam edeceğini" söyledi.

Abdullahiyan, "İran'ın askerî danışmanları Suriye'deki görevlerine aynı şekilde devam edecek." dedi.

İran'ın Suriye'nin güneybatısındaki askerî mevcudiyetinden rahatsız olan İsrail'in Rusya ile Tahran yönetimine bağlı tüm askerî unsurların bölgeden çıkarılması yönünde anlaştığı iddia edilmişti.

Batı medyasında, ABD Başkanı Donald Trump'ın, 16 Temmuz'da Finlandiya'nın Helsinki kentinde bir araya geleceği Rusya lideri Vladimir Putin'den, İran'ın Suriye'den tamamen çekilmesi için yardım isteyeceğine ilişkin haberler yayınlanmıştı.

İran devletinin önemli isimlerinden sayılan Abdullahiyan, önceki cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ve Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani dönemlerinde İran Dışişleri Bakanlığında üst düzey görevlerde bulunmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...