İran, kara tatbikatı başlattı

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
İran, kara tatbikatı başlattı

Dünya Haberleri  / AA

Fars haber ajansının Devrim Muhafızları Halkla İlişkiler Birimine dayandırdığı habere göre, ağır kış şartlarının sürdüğü ülkenin doğusunda kara tatbikatının hazırlık safhası başladı.

İran'ın ülkenin doğusunda kara tatbikatı başlattığı bildirildi. Tatbikata ilişkin açıklamasına yer verilen Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Muhammed Pakpur, hazırlıktan sonra asıl tatbikatın Pazartesi yapılacağını söyledi. Pakpur, sınır güvenliği ve kara birliklerinin hazırlık düzeylerinin güçlendirilmesini amaçlayan tatbikatta, tecrübe ve birikimlerin yeni nesle aktarılmasına çalışılacağını bildirdi. Savunma amaçlı yeni bilgi, yetenek ve tecrübelerin de icra edileceğini kaydeden Pakpur, tatbikatın eksi 15 ila 20 derecedeki ağır kış şartlarında yapılacağını belirtti. Tuğgeneral Pakpur, tatbikatta operasyonel birliklerin de görev alacağını söyledi.
Dünya
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...