İran, IMF’den 5 milyar dolar kredi talep etti

İran, IMF’den 5 milyar dolar kredi talep etti

DÜNYA Haberleri

İran’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle 75 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle can kaybı 429’a, vaka sayısı ise 10 bin 75’e yükseldi.

Ülkede 3 bin 276 kişi ise tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu edildi. Bütün çabalarına rağmen salgının önüne geçilememesi üzerine İran Merkez Bankası Başkanı Abdunnasır Himmeti, IMF’den yaklaşık beş milyar dolarlık kredi sağlanmasını istedi. İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif de bütün dünya ülkelerini İran'a yardıma çağırdı. Zarifi “IMF ve IMF Kurulu, Fon’un yetkilerine bağlı kalmalı, tarihin doğru tarafında durmalı ve sorumlu davranmalıdır. Virüs, ayrım yapmıyor. İnsanoğlu da yapmamalı” ifadelerini kullandı. Öte yandan, koronavirüs sebebiyle İran Koronavirüs Komisyonu ve Spor ve Gençlik Bakanlığı ortak kararınca 1. Futbol Ligi dâhil olmak üzere ülkede bütün spor organizasyonları durduruldu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...