İran destekli Husiler, ABD'ye ait İHA'yı düşürdü

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İran destekli Husiler, ABD'ye ait İHA'yı düşürdü

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İran'ın desteklediği Husiler, ABD'yi yine hedef aldı. Husiler, Yemen'de ABD'ye ait MQ9 tipi insansız hava aracının düşürüldüğünü duyurdu. Konuyla ilgili Amerika'dan henüz bir açıklama gelmedi.

Yemen'de bulunan İran destekli Husiler geçtiğimiz hafta İsrail'e savaş ilan etmişti. ABD'yi de tehdit eden Husiler, her iki ülkeyi de hedef alan saldırılar düzenliyor.

Husilerden yapılan yazılı açıklamada, Yemen hava sahasında "gözetleme ve casusluk" faaliyeti yürüttüğü tespit edilen ABD'ye ait MQ9 tipi insansız hava aracının düşürüldüğü kaydedildi.

Açıklamada "ABD'nin bu eylemlerinin, Filistin halkını desteklemek için İsrail oluşumuna karşı yürütülen askeri operasyonların sürdürülmesine engel olamayacağı" belirtildi.

ABD'den konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

ARKALARINDA İRAN VAR

Sana merkezli Husiler, İran dışında hiçbir ülke tarafından tanınmıyor. Sana'da sadece İran Büyükelçiliği açık.

Yemen Meşru Hükümeti (YMH), uluslararası alanda, Birleşmiş Milletler(BM) nezdinde ve Türkiye tarafından tanınan; Yemen'i temsil niteliğine sahip tek yapı.

YEMEN'DE İÇ SAVAŞ

Yemen, Eylül 2014'te Huti milislerinin başkent Sana'yı ele geçirmelerini müteakiben, bölgesel yansımaları da olan bir iç savaşa sürüklenmiş ve farklı nüfuz alanlarına bölündü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...