İran: ABD vekalet savaşı yürütüyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İran: ABD vekalet savaşı yürütüyor

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İran dışişleri bakanı Hossein Amirabdollahian, ABD'nin İsrail üzerinden Filistinlilere savaş yürüttüğünü söyledi. Bakan Amirabdollahian ayrıca Gazze'de sivillere yönelik bombalamanın devam etmesi halinde bunun sonuçları konusunda uyarıda bulundu.

Güney Afrikalı mevkidaşı ile Tahran'da düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan İranlı bakan 'Bugün Gazze'de tanık olduğumuz, ABD'yi temsil eden sahte İsrail rejiminin, ezilen Filistin ulusuna ve sivillere karşı yürüttüğü bir vekalet savaşıdır' dedi.

Amirabdollahian, hastaneler, camiler, kiliseler ve siviller bombalanırken Biden'ın Çarşamba günü İsrail'e savaş zamanında olağanüstü bir ziyarette bulunup İsrail'in saldırılarını desteklemesinin "acı ve talihsiz" olduğunu ifade etti. İranlı bakan açıklamasında 'ABD'yi ve onun vekili İsrail'i, Gazze'deki insanlığa karşı suç ve soykırımı derhal durdurmazlarsa her an her şeyin mümkün olacağı ve bölgenin kontrolden çıkacağı konusunda uyarıyorum' ifadesine de yer verdi.

İran: ABD vekalet savaşı yürütüyor

İranlı bakan, 'ABD başkanı, Tel Aviv'deki varlığıyla, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği toplu katliamı desteklemek için silahlarla dolu yüzlerce uçak, gemi ve kamyon göndereceğini resmen duyurdu' ifadelerini kullandı.

"BÖLGE KONTOLDEN ÇIKACAK"

Üst düzey İranlı diplomat ayrıca Mısır kontrolündeki Refah geçiş noktasından Gazze'ye yalnızca 20 yardım kamyonunun girmesine izin verildiğini söyledi. Diplomat bu durumun 'utanç verici' olduğunu söyleyerek 'ABD ile İsrail'in müdahaleyi reddetmesi halinde 'bölgenin kontrolden çıkacağı' yönündeki uyarısını yineledi. 

İran: ABD vekalet savaşı yürütüyor

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...