Irak'tan İsrail'e 'Cenin' kınaması: Filistin davası halen önemli bir meseledir

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Irak'tan İsrail'e 'Cenin' kınaması: Filistin davası halen önemli bir meseledir
DÜNYA Haberleri

İşgalci İsrail, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Cenin Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda 9 Filistinliyi öldürdü. Tüm İslam toplumundan tepki alan İsrail'e bir kınama da Irak'tan geldi.

Irak, İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Cenin Mülteci Kampı'na düzenlediği ve 9 kişiyi öldürdüğü baskını kınadı.

Irak Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Irak halkının ve hükümetinin Filistinliler ile dayanışma içinde olduğu belirtilerek, saldırıların durdurulması çağrısında bulunuldu.

"HALA ÖNEMLİ BİR MESELEDİR"

Açıklamada, "Filistin davasına ilişkin ilkesel ve sabit tutumumuzu yineliyoruz. Filistin davası halen önemli bir meseledir." ifadelerine yer verildi.

YAFA'DA PROTESTO EDİLDİ

İsrail'in başkenti Tel Aviv yakınlarındaki tarihi Filistin semti Yafa'da, Batı Şeria'nın Cenin kentinde 9 Filistinlinin öldürülmesi protesto edildi.

Yafa'daki Gazazve Parkı'nda toplanan onlarca İsrailli ve Filistinli aktivist, "İşgale artık son", "Cenin sesleniyor, Yafa karşılık veriyor", "Demokrasi yok, apartheid var" yazılı pankartlar ve afişler taşıdı.

Göstericiler, bir süre sonra Filistin bayrakları çıkardı ve çevredekilere dağıttı. Yoldan arabayla geçenler de kornalarını çalarak göstericilere destek verdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...