Irak'ta Sadr'dan yabancı temsilciliklere 'güvenlik teminatı'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Irak'ta Sadr'dan yabancı temsilciliklere 'güvenlik teminatı'

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, yandaşlarının başkent Bağdat'taki hükümet binalarının bulunduğu Yeşil Bölge'ye girmesi halinde yabancı temsilciliklere zarar verilmeyeceğini belirtti.

Sadr yaptığı yazılı açıklamada, "Arap ve uluslararası misyonlar ve büyükelçilikleri, halkın Yeşil Bölge'ye olası girişinden dolayı korku sardığı haberleri kulağıma geliyor. Bu vesileyle işgalci olmayan temsilciliklerin hepsine barış ve güvenlik teminatı gönderiyorum" ifadelerini kullandı.

Açıklamada, "Biz misafirlerimize asla zarar vermeyiz. Halk eğer Yeşil Bölge'ye girmeye karar verirse kimseye zarar gelmeyecek ve onlara verilen herhangi bir zarar bize verilmiş olacak ki bunu kesinlikle reddediyoruz" denildi.

"ABD ve İngiltere ya sessiz kalsın ya da çekilsin"

Korunaklı bölgede bulunan ABD ve İngiltere büyükelçilikleriyle ilgili ise açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İşgalci ABD ve İngiltere büyükelçiliklerine ise son hutbede (gösteri alanındaki telekonferansla yaptığı konuşması) gerekli mesaj gönderildi. Ya sessiz kalsınlar ya da söz konusu bölgeden çekilsinler. Eğer askeri, istihbaratsal veya basın yoluyla müdahalede bulunurlarsa da yozlaşmışlar kategorisine girerler. Tercihi kendilerine bırakıyoruz."

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...