Irak'ta ordu - IŞİD çatışması: 15 ölü!

/ Kaynak: AA
Irak'ta ordu - IŞİD çatışması: 15 ölü!

DÜNYA Haberleri  / AA

Ramadi kentinde ordu birlikleri ile IŞİD militanları arasında çıkan çatışmalarda, 15 kişi öldü.

Irak'ın Ramadi kentinde ordu birlikleri ile IŞİD militanları arasında çıkan çatışmalarda 15 kişinin öldüğü belirtildi.
Enbar Emniyet Müdürü Kazım Muhammed Fehdavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Terör örgütü IŞİD militanları, bu sabah kentin batısındaki Et-Temim, güneyindeki El-Huz ve güneybatısındaki Kartan bölgesinde olmak üzere 3 taraftan Ramadi'ye geniş çaplı bir saldırı başlattı. Söz konusu bölgelerden saldıran militanlarla ordu birlikleri arasında çıkan şiddetli çatışmalar sonucu 15 militan öldürüldü, ağır silah taşıyan 2 araç tahrip edildi" dedi
Ordu birliklerinin savunmadan çok "saldırı taktiği" izlediğini aktaran Fehdavi, bunun "düşman birliklerini bocalattığı ve saldırıyı başlattıkları kontrollerindeki bölgelere geri çekilmelerine" neden olduğunu ifade etti.
Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, IŞİD ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar sürüyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de savaş uçaklarıyla Irak ordusu ve Peşmergeye destek veriyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...