Irak'ta kritik toplantı

/ Kaynak: AA
Irak'ta kritik toplantı

DÜNYA Haberleri  / AA

IKBY Başbakanı Barzani, General Allen ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD'e karşı küresel koalisyon için özel temsilcisi emekli General John Allen'i kabul etti.
Allen'ın yardımcılığını yapan ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Brett McGurk, ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Stewart Jones ve Erbil Konsolosu Joseph Pennington'ın da hazır bulunduğu toplantı, Erbil'deki başbakanlık ofisinde basına kapalı gerçekleşti.
IKBY hükümetinin resmi sitesinde yayımlanan açıklamaya göre toplantıda, Irak ve Ortadoğu'daki gelişmeler ile IŞİD'le mücadelede Kürt yönetiminin üstleneceği rol ele alındı.
Açıklamada, Barzani'nin IŞİD'e karşı uluslararası koalisyon oluşturulmasından duyduğu memnuniyetini dile getirdiği ve koalisyona öncülük eden ABD yönetimine teşekkür ettiği belirtildi.
Koalisyona başarılar dileyen Barzani'nin her türlü destek ve işbirliğine hazır olduklarını ifade ettiği vurgulanan açıklamada, ABD heyetinin de Kürt Bölgesel hükümetine insani yardımların devam edeceğini ilettiği kaydedildi.
Toplantıda heyetin, artan sığınmacı sayısına karşı ABD yönetiminin gereken desteği vereceğini aktardığı ve IŞİD'e karşı mücadelede işbirliği ile askeri yardımların süreceğini bildirdiği belirtildi.
Irak'ın çeşitli bölgelerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor. ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçleri de bir süredir IŞİD hedeflerine hava saldırıları düzenliyor.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...