Irak'ta beton bariyerlerle 'barış ve umut mesajları' veriliyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Irak'ta beton bariyerlerle 'barış ve umut mesajları' veriliyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ın başkenti Bağdat'ta bir grup genç, ABD işgalinden sonra güvenlik gerekçesiyle birçok noktaya yerleştirilerek "beton bariyerlere" umut, barış ve yaşama dair mesajlar içeren çizimler yapıyor.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta bir grup gönüllü genç, 2003 ABD işgalinden sonra güvenlik gerekçesiyle birçok noktaya yerleştirilerek kenti adeta açık hava hapishanesi haline getiren "beton bariyerlere" umut, barış ve yaşama dair mesajlar içeren çizimler yapıyor.

Aralarında üniversite öğrencisi, memur, işçi ve esnaftan oluşan vatandaşların olduğu ve adını "Umut İzi" koydukları bu oluşum, Bağdat'ta onlarca beton bariyere umut, yaşam ve barış izi bırakmak istediklerini anlatıyor.

Bağdat'ın birçok sokak ve caddesindeki kamu binalarının önüne ve güvenlik kontrol noktalarına düzensiz şekilde konulan beton bariyerler, arkasına saklanan binaların güzelliği ve mimarisini görünmez hale getiriyor. Başkentte özellikle hükümet binalarının bulunduğu Yeşil Bölge'nin, ABD işgaliyle söz konusu beton bariyerlerle adeta çembere alınarak kentten koparıldığı görülüyor.

"Bariyerlerle umut mesajı veriyoruz"

"Umut İzi" ekibinin lideri Ali Abdurrahman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Uzun yıllardır kenti cansız hale getiren ve seçim dönemlerinden kalma propaganda poster ve broşürlerin yer aldığı bariyerleri aşamayacağımızı biliyoruz ve şiddet sarmalı yaşıyoruz ancak insanlara ve Bağdat'ın sokaklarına savaşa rağmen umut, değişim ve güzellikler vermeye çalışıyoruz." dedi.

HABERİN FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

"Bağdat'ın simgesini ve başkent görünüşü bozan bu bariyerlerin kaldırılmasını tabii ki arzuluyoruz." diyen Abdurrahman,"Ancak halihazırda bunun gerçekleşmeyeceğini bildiğimiz için elimizden geldiği ölçüde bunlara güzellik ve ülkeyi bu hale getirenlere çizimlerimizle mesaj vermeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Abdurrahman, hiçbir siyasi ve hükümet yetkilisinden maddi desteği kabul etmediklerini belirterek, sosyal medya üzerinden örgütlendiklerini belirtti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...