Irak'ta ABD üssüne peş peşe İHA'lı saldırı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Irak'ta ABD üssüne peş peşe İHA'lı saldırı

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Son dakika haberleri: İsrail-Filistin çatışmasının başladığı 7 Ekim'den bu yana ABD'nin Suriye ve Irak'taki güçlerine saldırılar giderek artıyor. Irak’ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Erbil kentinde, ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri askerlerinin bulunduğu üsse 2 insansız hava aracı (İHA) ile saldırı gerçekleştirildi.

Irak'ın kuzeyindeki IKBY’nin Erbil kentine bağlı Harir ilçesinde ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri askerlerinin bulunduğu üs, 2 insansız hava aracıyla (İHA) hedef alındı. Saldırı sonucu hasar ya da can kaybı meydana gelip gelmediği henüz bilinmiyor.

27 KEZ HEDEF ALINDI

İsrail’in Gazze’ye başlattığı saldırıların ardından ABD’nin Irak ve Suriye'deki üslerine saldırılar artmıştı. ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder 31 Ekim'de yaptığı açıklamada, 17 Ekim'den bu yana Irak ve Suriye'de ABD askerlerinin 27 kez hedef alındığını belirtmişti. Saldırılardan İran destekli silahlı grupları sorumlu tutan

300 ASKER DAHA GÖNDERİLECEK

Ryder, ABD'nin Orta Doğu'ya 300 asker daha göndereceğini ifade etmişti. Ryder, ek askeri konuşlandırmanın amacının bölgesel caydırıcılık çabalarını desteklemek ve ABD askerlerinin güvenliğini artırmak olduğunu aktarmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...