Irak'ta ABD askeri üssüne çifte saldırı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Irak'ta ABD askeri üssüne çifte saldırı

DÜNYA Haberleri  / İHA

Irak'ta ABD'nin konuşlu bulduğu uluslararası koalisyon güçlerin bulunduğu Ayn el-Esed Askeri Hava Üssü’ne roketli saldırı gerçekleştirildi.

Irak'ta  Irak'ta ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerin bulunduğu Ayn el-Esed Askeri Hava Üssü’ne insansız hava aracı ile eş zamanlı olarak roketli saldırı yapıldı. Irak basınının güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberine göre hava savunma sisteminin saldırıları püskürttüğü belirtildi.

2 ROKET, 2 İHA ETKİSİZ

Hava üssündeki hava savunma sisteminin 2 insansız hava aracını düşürdüğü, fırlatılan 2 roketinin ise havada etkisiz hale getirdiği öğrenildi. Saldırının nereden yapıldığına dair henüz bir bilgi olmazken, güvenlik güçlerinin bölgede çalışma başlattıkları kaydedildi.

DAHA ÖNCEDE YAPILMIŞTI

Irak'taki Ayn-el Esed Üssü'ne yapılan ilk saldırı bununla sınırlı değil. Geçtiğimiz ocak ayında da Irak'taki ABD askerlerinin de konuşlu bulunduğu Ayn-el Esed Üssü'ne 5 roket düşmüştü. Roketler, C-RAM hava savunma sisteminin devreye girdiği ve roketleri etkisiz hale getirmişti.

2021 Mart ayında ise Irak'ın Salahaddin vilayetinde yer alan Beled Askeri Hava Üssü'ne roketli saldırı düzenlenmiş ve roketler Bağdat'ın yaklaşık 64 kilometre kuzeyinde bulunan ve ülkenin en büyük hava üssü olarak bilinen Beled Askeri Hava Üssü'ne atılmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...