Irak, Türkiye'ye enerji ihraç edecek

Düzenleyen: / Kaynak: NTV haber
Irak, Türkiye'ye enerji ihraç edecek

DÜNYA Haberleri  / NTV haber

Rusya'nın yaptırımlar nedeniyle doğal gazı kesmesinin ardından Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani kısa süre içinde hem Avrupa'ya hem de Türkiye'ye enerji ihracatına başlayacaklarını açıkladı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından, başta ABD ve Avrupa ülkeleri olmak üzere peş peşe yaptırım kararlarını açıklamıştı. En büyük doğal gaz edarikçisi konumundaki Rusya'nın yaptırımlara cevabı ise doğal gazı kesmek oldu.

Bu hamle ile Avrupa başta olmak üzere ülkeler enerji tedariği sağlayabilecekleri yeni kaynaklara yöneldiler.

YENİ TEDARİKÇİ: IRAK

Dubai'deki Atlantik Konseyi enerji forumunda konuşan Barzani, doğalgaz sektöründeki yatırımları artırdıklarını söyledi.  Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin Avrupa'daki enerji açığının en azından bir kısmını karşılayabileceğini söyledi.

Barzani ayrıca bölge dışındaki ülkelerin de enerji ihtiyaçlarını karşılamasına yardımcı olabileceklerini de açıklayarak Türkiye'ye de enerji ihracatına başlayacaklarını açıkladı.

 

Barzani, Rusya'ya uygulanan yaptırımların ardından IKBY'nin küresel öneme sahip bir enerji ihracatçısı konumuna gelebileceğini vurguladı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: NTV haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...