'Irak Ordusu Musul'a girdi!'

Düzenleyen:
'Irak Ordusu Musul'a girdi!'

DÜNYA Haberleri

Son dakika haberi Musul operasyonundan geldi. CNN International'da yer alan habere göre; Irak Ordusu, 2014'ten beri terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'a girdi. Irak Savunma Bakanlığı Sözcüsü de zırhlı birliklerin DEAŞ'ın elindeki kente girdiğini doğruladı.

CNN International'ın haberine göre Irak ordusu, Musul'un kent merkezine girdi. CNN'e konuşan Irak Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tahsin İbrahim, Irak ordusunun 2014'te terör örgütü DEAŞ tarafından ele geçirilen Musul'a girdiğini ve birliklerin Al Intisar mahallesine baskın düzenlediğini bildirdi. Irak Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da, Irak Ordu’sunu 9. Zırhlı Tugayı’nın Musul’a girdiği belirtildi.

Yetkililer Irak ordusunun kente girmesinden sonra DEAŞ ile daha önce görülmemiş sert çatışmaların yaşanabileceği uyarısında bulunuyorlar.

'Irak Ordusu Musul'a girdi!'
CNN International, özel haberini bu haritayla okuyucularına sundu.

Irak ordusuna bağlı özel kuvvetler, hafta başında doğudaki Gökçeli Mahallesi'ne sızmıştı. Mahalledeki evleri tek tek arayan askerler, halen evlere ve tünellere gizlenen DAEŞ militanlarının peşinde.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, Gökçeli'de evleri tek tek arayan özel kuvvetlerin etkileyici fotoğraflarını dünyaya geçti. Öldürülen iki DAEŞ militanı ise sokakta yatarken görülüyor.

'Irak Ordusu Musul'a girdi!'

İKİ KÖY KURTARILDI, KÖPRÜ VURULDU

Anadolu Ajansı ise, kentin batısındaki Ayn Cahş ile güneydeki Hurta köylerinin DAEŞ'den alındığını bildiriyor. Birlikler, güneydeki Hammam Alil'de DAEŞ'in merkezi olarak bilinen ziraat fakültesi binasının dört kilometre uzağına kadar ilerledi. Ajans ayrıca, koalisyon güçlerinin DAEŞ'in ikmal hattı olarak kullandığı kuzeydeki Abbasiye Köprüsü'nü vurduğunu aktardı.

ABD'nin başını çektiği koalisyonun desteklediği büyük Musul operasyonu, 17 Ekim'de başlamıştı. Irak ordusu, peşmerge, Şii milisler Haşdi Şabi ve aşiret güçlerinin yer aldığı birlikler, Irak'ın en büyük ikinci kentini DAEŞ'den kurtarmak için çatışıyor. Operasyonda şimdiye kadar yüzden fazla köy ve birçok ilçe DAEŞ'den temizlendi.

DAEŞ LİDERİ BAĞDADİ CEPHEDE

Musul ve çevresinde 5 bin kadar DAEŞ militanının olduğu sanılıyor.

Sekiz aydır hiçbir yerde görülmeyen DAEŞ lideri El Bağdadi'nin dün gece ortaya çıkan ses kaydının ardından, nerede olduğuyla ilgili flaş bir açıklama geldi. 

Gece ortaya çıkan ses kaydında militanlarına Türkiye'yi işgal etmeleri çağrısı yapan terör örgütü liderinin, Telafer veya Bac nahiyesinde olduğu bildiriliyor. Musul'u kurtarma operasyonunda önemli bir rol üstlenen Altın Güçler'in komutanı Tümgeneral Fazıl Bervari, Bağdadi'nin Musul'da olmadığını, Bac veya Telafer'de savaşan örgüt üyelerine komuta ettiğini söyledi.

İngiliz Independent gazetesi, dün yayımladığı özel haberinde Kürt kaynaklarına dayanarak DAEŞ liderinin Musul kent merkezinde olduğunu duyurmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...