Irak ordusu, DEAŞ'a yönelik operasyon başlattı

Düzenleyen:
Irak ordusu, DEAŞ'a yönelik operasyon başlattı

DÜNYA Haberleri

Musul, Telafer ve Havice'yi birkaç ay içinde terör örgütü DEAŞ'tan geri alan ordu birlikleri, Suriye sınırındaki Rava ve El Kaim'e doğru saldırıya geçti.

Irak'ta terör örgütü DEAŞ'ın kökünün tamamen kazınması için düğmeye basıldı. Hazırlıklarını tamamlayan Ordu birlikleri, Suriye sınırındaki Rava ve El Kaim'e doğru bu Sabah saldırdı.

Savaş uçaklarının bombardımana başladığını belirten Irak ordusu, resmi açıklamasında "Güvenlik güçlerimiz şimdi sizi özgürleştirmek için geliyor" dedi. Hem Rava hem de El Kaim Fırat Nehri havzası üzerinde yer alıyor.

Irak ordusu aslında haftalardır operasyon için hazırlık yapıyordu ancak Mesut Barzani yönetiminin bağımsızlık referandumuna gitmesi, ülkenin alt üst olmasına yol açtı. Bağdat, yüzlerce asker ve milisi Kerkük ve diğer tartışmalı kentleri Barzani'den geri almak için kuzeye kaydırdı. Dolayısıyla DEAŞ operasyonu geç başlamış oldu.

Kanlı örgüt, elindeki en büyük kent Musul'u yaklaşık dokuz ay direndikten sonra 9 Temmuz'da kaybetmişti. Musul'un hemen ardından Türkmen ilçesi Telafer ve peşinden de Kerkük'ün batısı Havice teröristlerden temizlenmişti.

Haziran 2014'te Musul'daki El Nuri Camii'nde hilafet ilan eden katil sürüsü, Irak ve Suriye'de işgal ettiği toprakların yüzde 80'den fazlasını yitirmiş durumda.

Suriye'de de benzer bir tablo var. Fiili başkenti Rakka'yı geçen hafta kaybeden teröristler, Fırat Nehri havzasında Irak sınırına doğru sıkışmış halde. Deyr Ez Zor'un da kısa sürede geri alınması bekleniyor.

OPERASYONUN ZAMANLAMASI DİKKAT ÇEKTİ

Başbakan Haydar El İbadi'nin kritik Türkiye ziyareti öncesi Irak ordusunun, Suriye sınırında DEAŞ'a karşı operasyon başlatması dikkat çekti.

HEDEFLERİ BÖLGEDEN TAMAMEN TEMİZLEMEK

Reuters'ın haberine göre; saldırı DAEŞ'i bölgeden tamamen temizlemeyi hedefliyor.

BAŞBAKAN İBADİ, BUGÜN ANKARA'YA GELECEK

Irak Başbakanı Haydar El İbadi, bugün Ankara'ya bir ziyaret gerçekleştirecek. Ziyarette, Türkiye ile Irak arasındaki işbirliğinin bölgesel barış, istikrar ve güvenliğe katkı sağlayacak şekilde geliştirilmesi, IKBY'de düzenlenen gayrimeşru referandum sonrasında yaşanan gelişmeler ve bu çerçevede ortaklaşa atılabilecek adımlar ele alınacak

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...