Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, IŞİD'i şiddetle kınadı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, IŞİD'i şiddetle kınadı

DÜNYA Haberleri

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, terör örgütü IŞİD'in, Ürdünlü pilot Muaz el-Kesasibe'yi (26) öldürmesini 'şiddetle' kınadı.

Barzani yayımladığı mesajında, "Terör örgütü IŞİD, Muaz el-Kesasibe'yi vahşi bir şekilde şehit etti. IŞİD teröristlerinin, bu insanlık dışı eylemini şiddetle kınıyorum" ifadelerini kullandı.
Ürdün Kralı Abdullah'a, Ürdün halkına ve pilotun ailesine başsağlığı dileyen Barzani, şunları kaydetti:
"Muaz, kahramanca şehit oldu. Muaz'ın ve insanlığın değerlerini korumak adına terör örgütü IŞİD'e karşı savaşan kahramanların kanı boşa akmamıştır. Onlar, insanlığın güvenliği ve huzuru için öldüler. Teröristler bunun bedelini en ağır şekilde ödeyecektir. Teröristlerin sonu hezimet ve yok oluştur."
IŞİD, Kesasibe olduğu öne sürülen kişinin, demir kafes içine konularak ateşe verilme görüntülerinin yer aldığı video kaydını internette yayınlamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...