Irak, İsveç'teki alçak eylemi gerçekleştiren Iraklı'nın iadesini istedi

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Irak, İsveç'teki alçak eylemi gerçekleştiren Iraklı'nın iadesini istedi

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakarak, alçak eylem düzenleyen Irak asıllı Salwan Momika için Irak Yüksek Yargısı, harekete geçti. Kendini bilmez bu kişinin iadesini isteyen Irak Yüksek Yargısı, İadesi gerçekleştiği takdirde yargılanacağını açıkladı.

MUAHBİR: MURAT MAKAS - NATO'ya girmek için Türkiye'nin gözünün içine bakan İsveç, alçak bir eyleme daha göz yumdu. Stockholm'de Irak asıllı Salwan Momika, Kurban Bayramı'nın ilk günü Stockholm Camisi önünde polis korumasında Kur'an-ı Kerim'i yere atıp üzerine basarak İslam'a hakaret içeren sözler sarf edip ve ateşe verdi. Alçak eyleme tepkiler çığ gibi büyüdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da bugün yaptığı açıklamada, İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasına sert sözlerle tepki gösterdi. Eylemi gerçekleştirenler kadar bu alçaklığa göz yumanların da amaçlarına ulaşamayacağının altını çizen Erdoğan, "Tahrik ve tehdit siyasetine kesinlikle boyun eğmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

İADESİ İSTENDİ

Irak resmi haber ajansı INA'nın aktardığı habere göre, alçak eylem sonrası Irak Yüksek Yargısı'nın harekete geçtiği bildirildi. Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zeydan, İsveç'in başkenti Stockholm'de Kur'an-ı Kerim yakan Iraklının ülkeye geri getirilmesi ve yargılanması için gerekli kanuni işlemlerin yapılması talimatını verdi.

"MÜSLÜMANLARA YÖNELİK PROVOKASYONDUR"

İsveçli yetkililerin söz konusu eyleme izin vermesinin şaşırtıcı olduğu kaydedilen açıklamada, "Yapılan bu eylem Müslümanlara yönelik provokasyondur. Her türlü aşırıcılığa karşı uluslararası toplumu sorumluluk almaya çağırıyoruz" ifadelerine yer verildi.

BÜYÜKELÇİYİ KOVUN!

Irak'taki Şii dini ve siyasi lider Mukteda es-Sadr da Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırı nedeniyle İsveç’in Bağdat Büyükelçisi'nin kovulması ve elçilik önünde protesto düzenlenmesi çağrısı yapmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...