IOM'dan korkutan 2050 tahmini: 216 milyon kişi göç edecek

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
IOM'dan korkutan 2050 tahmini: 216 milyon kişi göç edecek

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü (IOM), iklim değişikliği nedeniyle milyonlarca kişinin risk altında olduğunu belirterek hemen harekete geçilmezse sadece 30 sene içinde büyük bir kitlesel göç yaşanacağını duyurdu.

Cenevre'de "Göç Konusunda Uluslararası Diyalog" başlıklı programda konuşan IOM Genel Direktörü Amy Pope, iklim değişikliğinin insan hareketliliği üzerindeki etkileri konusunda farkındalık oluşturmanın önemin dikkat  çekti.

'Dünya resmi olarak iklim göçü çağına girdİ' diyen Pope, yakın gelecekte kaç kişinin iklim göçmeni olacağına ilişkin çarpıcı tahminlerde bulundu.

30 MİLYON KİŞİ RİSK ALTINDA

Kaç kişinin iklim göçmeni olacağı konusuyla ilgili tahminler olduğunu ancak bu sayının tam olarak bilinemediğini belirten Pope, "UNFCCC'e göre, 300 milyon kişi iklim değişikliğine karşı son derece savunmasız yerlerde yaşıyor. Bu da harekete geçilmediği takdirde yüz milyonlarca kişinin iklim değişikliği nedeniyle yerinden edilme riskiyle karşı karşıya kalacağı anlamına geliyor." dedi.

RAKAMLAR FARKINDALIK İÇİN AÇIKLANIYOR

Bu rakamları şu anda toplumlar üzerinde olağanüstü derecede etkili olabilmesi için açıkladıklarını kaydeden Pope, "Politika yapıcıların, hükümetlerin ve sivil toplumun mümkün olduğunca proaktif düşünmelerini ve hareket etmeye başlamalarını amaçlıyoruz." diye konuştu.

2050'YE KADAR 216 MİLYON KİŞİ GÖÇ EDECEK

Toplantı sonrasında IOM tarafından yayımlanan raporda, iklim değişikliğinin doğrudan etkileri neticesinde 2050'ye kadar 216 milyon kişinin ülke içinde göç edeceğinin tahmin edildiği bildirildi.

Raporda, "2030 yılına gelindiğinde dünya nüfusunun tahminen yüzde 50'si sel, fırtına ve tsunamiye maruz kalan kıyı bölgelerinde yaşayacak. 2100'e gelindiğinde ise dünya nüfusunun yüzde 50 ila yüzde 75'i hayatı tehdit eden sıcaklık ve nem koşullarına maruz kalacak." ifadeleri kullanıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...