İnternet şoförlüğü vurdu

- Güncelleme:
İnternet şoförlüğü vurdu

Dünya Haberleri

Araba kullanmayı öğrenmek isteyen gençlerin sayısında büyük azalma tespit edildi. Buna internetin yaygınlaşmasının yol açtığı bildirildi.

Bilim adamları son senelerde, internetin yaygın olarak kullanıldığı ülkelerde ehliyet alan gençlerin sayısında büyük azalma tespit ettiler. Eskiden arkadaşlarıyla gezmek ve ebeveyn denetimi olmadan özgürce hareket etmek için araba kullanmaya gençlerde büyük rağbet olduğu bildirilirken bunun son zamanlarda azaldığı kaydedildi. Artık gençlerin, özellikle Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinin de ortaya çıkmasıyla araba kullanmak yerine bu sitelerin yardımıyla arkadaşlarıyla bir araya gelmeyi tercih ettikleri dile getirildi. nbsp;
Michigan Üniversitesi Ulaşım Araştırma Enstitüsü'nün araştrımasına göre, ABD'de 1983'te 17 yaşındaki gençlerin yüzde 69'u sürücü belgesi alırken bu oran 2008'de yüzde 50'ye düştü. Bu senelerde 20-24 yaş arasındakilerde ise sürücü belgesi alma oranı yüzde 92'den yüzde 82'ye düştü. 35-39 yaşlarındakilerde bile yüzde 3,2 azalma görüldü.
İnternetin yaygın olarak kullanıldığı İsveç, Norveç, İngiltere, Kanada, Japonya, Güney Kore ve Almanya gibi ülkelerde de benzer düşüşler kaydedildi.
Araba üreticilerinin de bu gidişatın farkında oldukları, bu yüzden ABD ve Avrupa yerine Asya'ya yönelmeye başladıkları bildirildi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...