İnternet bağlantılı arabalar geliyor

İnternet bağlantılı arabalar geliyor

DÜNYA Haberleri

Büyük otomotiv firmaları milyarlarca dolarlık yatırımla önümüzdeki sene piyasaları internet bağlantılı arabalarla dolduracak.

Büyük otomotiv firmaları milyarlarca dolarlık yatırımla önümüzdeki sene piyasaları internet bağlantılı arabalarla dolduracak. İnternet bağlantılı arabaların şoförleri, sesli komutlarla internete bağlanacaklar.

Bunda akıllı telefonlardaki teknoloji kullanılacak. 2014'te büyük markalara ait arabaların gösterge panellerinde internet ekranı da olması bekleniyor. İnternet bağlantılı arabalar hiçbir tuşa basmadan şoförlere boş park yerlerini, restoran gibi yerleri bildirecek. Kırmızı ışıkta durulduğunda yeşil ışığın ne zaman yanacağı konusunda da geri sayımla şoföre bilgi verilecek.

Bilişim firması IHS'den Jack Bergquist, "2014'ten itibaren büyük markalara ait hemen hemen tüm arabalar bir parça internet bağlantısı içerecek" dedi. Audi, BMW ve Mercedes gibi firmaların arabalarında tam internet bağlantısı sunmak için çalıştığını ifade eden Bergquist, internet bağlantılı arabalarda sesli komutlarla Facebook statüsünün değiştirilebileceği ya da Twitter'da mesajların okunabileceğini dile getirdi. Bergquist, büyük firmaların, bütçelerinin üçte birine varan kısmını arabalardaki eğlenceler ve teknolojiler için harcadıklarını söyledi.

İnternet bağlantılı arabalar konusunda güvenlik gerekçeleriyle kaygılarını dile getirenler de var. Trafik kazalarının önemli bir kısmı cep telefonu kullanırken meydana geliyor. Bu yüzden çoğu ülkede cep telefonu kullanırken araba kullanmak yasak.

İnternet bağlantılı arabaların da şoförün dikkatini dağıtarak kazalara yol açabileceği ifade ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...