İngiltere'nin yeni Başbakanı Sunak'tan Zelenskiy'e tam destek! 'Sonuna kadar yanınızdayız'

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Ukrayna'ya giderek Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile başkent Kiev'de bir araya geldi. İki liderin buluşmasında samimi görüntüler verilirken, Sunak, Zelenskiy'e destek sözü verdi.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Ukrayna'ya resmi ziyaret gerçekleştirdi. Başbakan Sunak, başkent Kiev'de Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile bir araya geldi. İkilinin sıcak karşılaşmasının ardından Rusya-Ukrayna savaşı temelli görüşme başladı. İki lider bahsi geçen görüşmenin ardından sosyal medya hesaplarından paylaşım yaptı. Sunak paylaşımında, Ukrayna'ya destek mesajı verdi.

İngiltere'nin yeni Başbakanı Sunak'tan Zelenskiy'e tam destek! 'Sonuna kadar yanınızdayız'İkilinin görüşmede sammi tavırlar sergilemesi dikkat çekti.

ZİYARET DETAYLARI SOSYAL MEDYADAN AÇIKLANDI

Kısa süre önce Liz Truss'ın istifasından sonra göreve gelen İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Rusya'ya karşı savaşın devam ettiği Ukrayna'nın başkenti Kiev'i ziyaret ederek Devlet Başkanı Vladimir Zelensky ile bir araya geldi. Zelensky, ziyareti Telegram hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.
İki lider görüşme sonrası sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımda önemli mesajlar verdi. 

İngiltere'nin yeni Başbakanı Sunak'tan Zelenskiy'e tam destek! 'Sonuna kadar yanınızdayız'

DESTEK MESAJI

Görüşmede, İngiltere ile Ukrayna arasındaki işbirliği ve küresel güvenlik konularını ele aldıklarını belirten Zelensky, "Savaşın ilk günlerinden beri Ukrayna ve İngiltere en güçlü müttefikler oldu." açıklamasında bulundu.

Sunak da, Twitter'dan Kiev ziyaretine ilişkin İngilizce ve Ukraynaca yaptığı paylaşımda, "İngiltere özgürlük için savaşmanın ne demek olduğunu biliyor. Sonuna kadar yanınızdayız." ifadelerini kullandı.

(İHA)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...