İngiltere’nin yaşlı tankları alay konusu oldu

Düzenleyen: / Kaynak: DIŞ HABERLER
İngiltere’nin yaşlı tankları alay konusu oldu

DÜNYA Haberleri  / DIŞ HABERLER

İngiltere’de milletvekilleri, ordularının savaş kabiliyeti konusunda uyarıcı bir rapor yayımladı. Milletvekilleri, kullanılan malzemelerin öylesine eski ve modası geçmiş olduğunu ki, ordunun benzer sayıda silaha sahip bir düşman ülkeyle savaş durumunda mağlup olmasının kaçınılmaz olduğunu ifade ettiler.

Raporu hazırlayan Ortak Savunma Komitesi’nin başkanı Muhafazakar Parti milletvekili Tobias Ellwood, “Orduda kullanılan bazı savaş malzemelerinin tarihi 1960’lara dayanıyor. O zamanlar en popüler araba Morris 1100, yıldız şarkıcı da Elvis’ti (Presley)” ifadesini kullandı. Eski Savunma Bakanı Ellwood, ayrıca, “Bürokratik engeller, askeri kararsızlık, mali açıdan kötü yönetim ve genel beceriksizliğin bir karışımı, askeri yeteneklerimizde şiddetli ve sürekli bir erozyona yol açtı. Bunun, ülkemizin askeri tehditlere karşılık verme yeteneği üzerinde derin ve potansiyel olarak yıkıcı bir etkisi olabilir” yorumunda bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: DIŞ HABERLER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...