İngiltere'den Ukrayna'ya 3 milyar dolarlık yardım paketi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İngiltere'den Ukrayna'ya 3 milyar dolarlık yardım paketi

DÜNYA Haberleri

Ukrayna'nın yeniden inşası için Batı devletlerinden gelen destek artıyor. Bu kez İngiltere Başbakanı Sunak, Ukrayna'ya önümüzdeki 3 yıl içinde 3 milyar dolarlık yardım paketi sağlanacağını açıkladı. Ukrayna'nın savaş sonrası yeniden inşa maliyetinin ise 411 milyar dolar olduğu söyleniyor.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Ulusulararası Ukrayna Kurtarma Konferansı'ndan bir gün önce Ukrayna'nın yeniden inşası için önümüzdeki üç yıl içinde 3 milyar dolarlık yardım paketi sağlanacağını açıkladı.

Uzmanlar tarafından, Ukrayna'nın savaş sonrası yeniden inşa maliyetinin yaklaşık 411 milyar dolar olduğu söyleniyor. Fakat bu rakamın Rusya'nın işgali ve savaş devam ettiği sürece artacak.

Konferansta Başbakan Sunak'ın Dünya Bankası kredi garantilerinde 3 milyar dolar açıklaması bekleniyor.

UKRAYNA'NIN YENİDEN İNŞASI İÇİN DESTEK ARTIYOR

Birleşik Krallık, 38 ülkeden toplam 1.6 trilyon dolardan fazla gelire sahip 400'den fazla şirketin Ukrayna'nın toparlanmasını ve yeniden inşasını destekleme sözü verdiğini söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, bir BBC röportajında kendisine konferansla ilgili soru sorulduğunda, "Daha geniş ölçekte, Ukrayna'nın dönüşümünden bahsediyoruz. Bunu, Ukrayna'nın sadece enerji, tarım ve sanayi kompleksleriyle değil, aynı zamanda yaptığı reformlarla görebiliyoruz" ifadelerini kullanmıştı. (Kaynak: commonspace.eu)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...