İngiltere'den İsveç'e seyahat edecek vatandaşlarına ''terör saldırısı'' uyarısı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İngiltere'den İsveç'e seyahat edecek vatandaşlarına ''terör saldırısı'' uyarısı

DÜNYA Haberleri

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, İsveç’e seyahat edecek vatandaşlarını olası terör saldırıları konusunda uyardı. Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıların riski artırdığı ifade edildi.

İngiltere, İsveç’te Müslüman dünyasında tepkilere neden olan Kur’an-ı Kerim’e yönelik ‘’provokatif’’ saldırıların ardından, vatandaşlarına İskandinav ülkesini ziyaret edecek vatandaşlarını uyardı.

İsveç’e yönelik seyahat uyarısını güncelleyen İngiltere Dışişleri Bakanlığı, İsveç makamlarının bazı terör saldırısı planlarını bozduğunu ve birtakım tutuklamalar yaptığına dikkat çekildi.

Bakanlık, ‘’Bu zaman diliminde uyanık olmalısınız’’ denilerek, yabancıların ziyaret ettiği yerlerin de dahil olduğu bazı noktalarda, ‘’teröristler, İsveç’te saldırı gerçekleştirmeyi deneyecekleri’’ ifade edildi.

İngiltere’nin seyahat uyarısındaki değişiklikle ilgili değerlendirmede bulunan İsveç Ulusal Güvenlik Danışmanı Henrik Landerholm, Kur’an-ı Kerim yakılmasından bu yana İsveç’te terör saldırısı ihtimalinin arttığını belirtti.

Landerholm, Kuran’a yönelik nefret saldırısına Müslüman ülkelerdeki tepkilere de dikkat çekerek bu tepkilerin de saldırı riskini artırdığını kaydetti.

İsveç’te Kur’an-ı Kerim’e saldırılara yetkili makamlar, ‘’ifade özgürlüğü’’ kapsamında değerlendirildiği için izin veriyor.

ABD yönetimi de İsveç’te terörist saldırıların gerçekleşme ihtimali olduğunu belirerek, uyarıda bulunmuştu.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: Türkiye Gazetesi

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...