İngiltere'de uzman doktorlar ayaklandı! Bütün randevular iptal edildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İngiltere'de uzman doktorlar ayaklandı! Bütün randevular iptal edildi

DÜNYA Haberleri

İngiltere'de bir meslek grubu daha iş bıraktı. Binlerce uzman doktor, maaşlarına yapılacak yüzde 6 zammı beğenmeyerek sokağa indi. 50 yıl sonra ilk defa greve giden doktorlar sebebiyle hastanelerde sıkıntı yaşanmaya başladı.

İngiltere'de eylem bitmek bilmiyor. Öğretmenler, devlet memurları, demiryolu ve otobüs görevlileri, üniversite çalışanları, hemşirelerin ardından şimdi de uzman doktorlar ayaklandı. 

"YÜZDE 6 ZAM DOKTORLARA HAKARET"

Maaş artışı ve çalışma şartları konularında hükümetle anlaşmazlık yaşayan doktorların başlattığı iki günlük grev sebebiyle ülkede çok sayıda randevu ertelendi. Uzman hekimleri temsil eden İngiliz Tabipler Birliği (BMA) sendikası, hükümetin yüzde 6'lık ücret artışı teklifini, doktorlara yönelik "hakaret" olarak niteledi.

50 YIL SONRA BİR İLK

İngiltere Ulusal Sağlık Sisteminden (NHS) yapılan açıklamada da uzman doktorların 50 yılın ardından katıldığı ilk iş bırakma eyleminin, bu sene şimdiye kadarki grev eylemleri arasında "en ciddi etkiye sahip olacağı" tahmininde bulunuldu. Uzman doktorların, 2012'de emekli maaşları konusunda yaşanan kısa süreli anlaşmazlığın dışında, en son 1975'te sözleşmeleri sebebiyle uzun süreli büyük çaplı grev başlattığı aktarıldı.

SAĞLIK BAKANI: YÜZDE 6 SON TEKLİFİMİZ

İngiltere Sağlık Bakanı Steve Barclay, anlaşmazlığın sona erdirilmesi çağrısında bulunarak, hükümetin, bağımsız ücret inceleme kuruluşlarının tavsiyelerini baz aldığını ve yüzde 6'lık ücret artışının makul olduğunu savundu. Barclay, söz konusu artışın hükümetin "son teklifi" olduğunu vurgulayarak "Şimdi hastalara öncelik verme zamanı" ifadesini kullandı.

İngiltere'de uzman doktorlar ayaklandı! Bütün randevular iptal edildi

Öte yandan, binlerce demir yolu çalışanı da maaş artışında süregelen anlaşmazlık sebebiyle 20, 22 ve 29 Temmuz’da greve gitme kararı aldı. Ülkede ulaşımda da aksaklıklar yaşanıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...