İngiltere'de ''uğursuz'' tablo korkusu! Satın alan ertesi gün iade ediyor

Düzenleyen: / Kaynak: The Telegraph
- Güncelleme:
İngiltere'de ''uğursuz'' tablo korkusu! Satın alan ertesi gün iade ediyor

DÜNYA Haberleri  / The Telegraph

İngiltere'de bağış için satılması amacıyla bir dükkana bırakılan tablo, uğursuz olduğu gerekçesiyle satın alanlar tarafından kısa sürede iade ediliyor. Genç bir kızın bulunduğu tabloyu satın alanlar, kızın onları oda içerisinde takip ettiğini öne sürerek tablodan kurtulmaya çalışıyor.

İngiltere’de bağış pazarında satılan bir tablo, satın alanların kısa sürede iade etmesi nedeniyle ‘’uğursuz’’ olarak tanımlanmaya başladı. Küçük bir kızın işlendiği tablo, sahipleri tarafından korkuya neden olduğu gerekçesiyle iade ediliyor.

Kırmızı elbiseli kızın gözleriyle her adımlarını takip ettiğini ileri süren müşteriler, bu durumun onlar için dayanılmaz bir korkuya neden olduğunu belirterek ilk fırsatta tablodan kurtulmaya çalışıyor.

The Telegraph’ın haberine göre, tablo, orta yaşlı bir adam tarafından yardım amacıyla satılması için bir dükkâna bağışlandı. Dükkânın sahibi Steve, genç kızın ‘’ürkütücü’’ olarak tanımlandığunı, kızın gözlerinin insanları oda içerisinde takip ettiğinin iddia edildiğini belirtti.

Tablonun ilk olarak 25 pound etiketle satışa sunulduğunu ve kısa sürede satıldığını ifade eden Steve, yeni sahibinin 2 gün içerisinde tabloyu iade ettiğini kaydetti. İade süreci hakkında bilgi veren dükkân sahibi, kadının ‘’Benim bu resimden kurtulmam gerekiyor’’ dediğini belirtti.

İngiltere'de ''uğursuz'' tablo korkusu! Satın alan ertesi gün iade ediyor

Kadının endişeli halinin kendisine pazarlama taktiği için fikir verdiğini ifade eden Steve, tablonun üzerine ‘’büyük ihtimalle uğursuz’’ etiketi yapıştırdıklarını söyledi. Taktiğin kısa sürede etkisi göstererek tablonun yeniden satılmasını sağladığını söyleyen adam, yeni sahibinin de sarsılmış ve endişeli bir şekilde tabloyu geri verdiğini ve ‘’bu uğursuz şeyi bir daha görmek istemiyorum’’ diyerek iade ettiğini belirtti.

Steve, sosyal medyada paylaşılan hikâye sonrasında çok sayıda kişinin ‘’maddi değeri artmıştır’’ düşüncesiyle tabloyu satın almak istediğini söyledi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: The Telegraph
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...