İngiltere'de skandal: Hayvanlar için topladığı yardım parasıyla koşu bandı aldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İngiltere'de skandal: Hayvanlar için topladığı yardım parasıyla koşu bandı aldı

DÜNYA Haberleri

İngiltere'de yaşayan bir kadın Avustralya'da milyonlarca hayvanın telef olduğu orman yangınlarını fırsata çevirdi. Hayvanlara yardım eden hayır kuruluşlar için 34 bin sterlin toplayan kadın, söz konusu parayla koşu bandı ve postiş satın aldı.

Avustralya’daki orman yanginlarindan etkilenen yaban hayat mağdurları için topladığı yardımları kişisel ihtiyaçları için harcayan bir kadın, İngiltere basınında gündem oldu. Indepedent gazetesi, kadının topladığı 34 bin sterlin’den (1 milyon 175 bin TL) hayır kurumlarına yalnızca 20 Avustralya doları bağışladığını, geri kalan parayla ise kendisine koşu bandı ve postişler aldı.

İngiltere’nin Peterboroug kentinde yaşayan Kerry Palin adlı kadının Avustralya’nın birçok noktasında etkili olan ve milyonlarca hayvanın telef olmasına neden olan orman yangınları için sosyal medyada yardım kampanyası başlattığı bildirildi.

Facebook üzerinde 7 binin üzerinden takipçisi bulunan bir sayfada hayvanlara yardım eden hayır kurumları için binicilik temalı açık artıma düzenlediği belirtilen kadına 300’den fazla kişinin satılması için mal bağışından bulunduğu kaydedildi.

4 KURUMA 5'ER DOLAR BAĞIŞ

Palin’in sonrasında bağışlanan ürünleri sattığı ancak ürünlerin parasını söz konusu yardım kuruluşlarının hesabına değil, kendi hesabına gönderilmesini sağladığı belirtildi. Satıştan elde edilen 34 bin sterlinden 4 hayır kurumuna yalnızca 5’er dolarlık bağış yapıldığı ortaya çıkarıldı.

Kadının, şüphelenen bağışçılara üzerinde düzenleme yapılmış makbuzlar gönderdiği ifade edildi. Polis, kadının bağışçılar arasında kendisine endişelerini dile getirenleri sosyal medyada engellediği ve cevap vermediğini duyurdu.

SUÇLAMALARI KABUL ETTİ

Bağışçıların sorularının artması ve PayPal hesabında sorunlar yaşaması üzerine Palin’in polise giderek parayı kendi lüks harcamaları için kullandığını itiraf etti.

Palin kendisine yöneltilen yalan beyanla dolandırıcılık, suç teşkil eden malı gizleme ve suç teşkil eden mal edinme suçlarını kabul etti.

Peterborough Kraliyet Mahkemesi 11 Ağustos'ta Palin'i 16 ay hapis cezasına çarptırdı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: Independent

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...