İngiltere'de skandal! 45 bebek ihmalden ölmüş

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İngiltere'de skandal! 45 bebek ihmalden ölmüş

DÜNYA Haberleri

İngiltere'de yapılan bir inceleme sonucunda, 2009-2020'de iki hastanede anne ve bebeklerin yeterli bakım alması durumunda kaybedilen 65 bebekten en az 45'inin hayatta kalabileceği ortaya kondu. Annelerin personel tarafından görmezden gelindiği belirtildi.

İngiltere'de Kasım 2017'de doğduktan 1 hafta sonra hayatını kaybeden Harry Richford'un ailesi, endişelerinin hastane yöneticileri tarafından defalarca görmezden gelinmesi üzerine bir kampanya başlattı. Bunun sonucunda olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Bebeğin ölümünün "tamamen engellenebilir" olduğuna karar verildi. Ülkenin en büyük hastane vakıflarından 'East Kent Hospitals University NHS Foundation Trust'a 733 bin sterlin (15 milyon 343 bin TL) ceza verildi.

ANNELER GÖRMEZDEN GELİNDİ

Bu dava sonrası Dr. Bill Kirkup'in başkanlık ettiği bağımsız bir inceleme yapıldı. Vakfa bağlı iki hastanede 200'den fazla kötü ve yetersiz bakım vakası incelendi. 2009-2020'de 65 bebek ölümünün en az 45'inin engellenebileceği ortaya koyuldu. Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Kirkup, yetersiz bakım alan ailelerden üzüntü verici açıklamalar duyduklarını belirterek, annelerin personel tarafından görmezden gelindiğini söyledi. Aileler, vakıftaki kişilerden hesap sorulması çağrısında bulundu.

SAĞLIK BAKANLIĞI ÖZÜR DİLEDİ

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Caroline Johnson, ailelerden özür diledi ve hükümetin gelecekteki trajedileri engellemeye kararlı olduğunu ifade etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...